Raya bersama JDT Blogger

Assalamualiakum,=D

Hye guys. Alhamdulillah seperti yang dirancang finally we made it. Plan raya kali ni, kiteorang buat potluck. Meaning, semua yang join akan bawa makanan masing - masing. Here our short story Raya bersama JDT Blogger. Ini kisah throwback kami, dipenghujun raya tempoh hari.

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Dah nama raya, mestilah ada lauk raya.

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Tak boleh lupa kesedapan burasak, yang kak liya bawa.
Banyak juadah yang sedap. Huda siap minta resepi roti john, kat ain lagi. Tapi lupa whatsapp minta resepi kau ain, haha.

Hari Raya bersama JDT Blogger

Hari Raya bersama JDT Blogger

Hari Raya bersama JDT Blogger
Tangan I pegang phone tu, asyik dok amik video dan gambar. Dah nama nak buat ala food review gituuu.

Nanti kita buat reels kat IG. Belum sempat (lah, huda kan acah - acah busy. Sampai kawan kawan baik ckp, huda ni selalu busy. Tak tau huda buat buat busy kat rumah haha)

Picture by kak her..
Rindu pula tengok gambar - gambar ni ❤❤❤

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Kita start dengan food review, ala potluck gitu…

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Roti john by ain

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Special delivery by Nona
Tak datang tapi deliver Pizza. Sweet gila nona ni.

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Roti Jala, kari ayam (tak ada dalam gambar ni, tapi kat gambar lain haha).
Nona manis perisa jagung.

Sedap. My very first time rasa nona manis perisa jagung ni. 

Makanan ni dari tuan rumah, kak hernee. 

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Dadih - kak eda

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Burasak - kak liya.
Rendang ayam by kak sunah (ni pun sedap. Sempat, kami tambah haha)

Kuah kari (geng roti jala), tp makan dengan ketupat dan burasak pun of course lerr boleh. Nyummy.

Orang Johor cakap, burasak Sebenarnya kena makan dengan asam pedas, baru sedap. Biarpun aku orang johor, dan kampung kat Pontian, tapi tetap suka makan burasak dengan rendang or kari. Dah tu je yang terhidang even dari kecik. Yang penting, kena dengan tekak aku, ok jer.

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Puding - kak suzie

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Pencuci mulut

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Kek sds - kak azian
Tartlerts byfash - huda

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Ni paling laku keras. Nugget dan sausage - ain

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Mee hoon singapore - huda

Juadah Potluck Hari Raya bersama JDT Blogger
Vitagen - kak ajan

Here part of JDT Blogger team
Simpan sini, 
Rindu la bila tgok gambar.
Hari Raya bersama JDT Blogger

Hari Raya bersama JDT Blogger

Hari Raya bersama JDT Blogger

Hari Raya bersama JDT Blogger

Hari Raya bersama JDT Blogger

Raya bersama JDT Blogger

Raya bersama JDT Blogger

Raya bersama JDT Blogger









Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.