Best ke Drama Kerana Aku Isteri Bidaan tu

Assalamualaikum =D

Setelah beberapa tahun melarikan diri, tidak dapat dikesan. Akhirnya Raina pulang ke pangkuan suaminya. Kerana Raina masih isterinya, Farel membida (membeli) Raina walaupun terpaksa. Berbagai cubaan dan rintangan yang si Raina (atau Rai) ni hadapi. Yang si Farel pun, cemburu lepas tu nak buat bini dia macam tu. Sakit pula hati aku tengok. Sebab aku perempuan kan. 

Drama Kerana Aku Isteri Bidaan Raina
Kesian Raina, masa baru - baru lepas jumpa Farel. Suami dia.

p/s - gambar tu dalam episode 25.

Drama Kerana Aku Isteri Bidaan
Setiap hari Isnin - Jumaat
10 malam
TV3 & Iqiyi (online)
Bilangan episode - 28

Pelakon Kerana Aku Isteri Bidaan:-
Hisyam Hamid, sebagai Farel
Scha Elinnea, sebagai Raina
Dato’ Jalaluddin Hassan, sebagai Dato’ Arbain
Ellyas Abdullah, sebagai Emad
Dan ramai lagi…

Berbalik pada soal best ke tidak drama ni,

Best ke Drama Kerana Aku Isteri Bidaan tu. Nak cari bestnya drama ni, macam bercinta rasa. Dari episode 1, sampai 9 . Episode 10 ke 11, baru aku jumpa jalan yang buat aku rasa nak stick tengok drama ni, sampai ke penghujung. Sebelum tu, rasa nak cakap macam - macam je. Eeeeeeee, serious geram! Geram sangat - sangat dengan si Farel tu. Dia ingat, maruah perempuan ni murah sangat ke? Yelah, tahulah ‘pekerjaan’ Rania tu macam tu. Tapi at the first place, bukan dia berkehendak pun nak ‘kerja’ macam tu. Memang lah juga, at first salah dia. Kenapa dia follow ex boyfriends dia, last -last di ‘campak’nya kat situ.

Lepas dah jumpa balik, kau suami isteri. Then kau punya dendam, nak balas sampai nak jatuhkan balik maruah isteri kau. Kenapa nak berdendam macam tu? Kalau kau perangai macam tu, baik lepaskan dia kot kan. (Hahaha huda kot, tengok memang emosi sikit. Lagi drama yang menjatuhkan maruah perempuan ni).

Emosi sangat bila teringat.

Conflict dia, memula tu nak balas dendam. Sampai laaaaaaa puas hati. Dah sibuk balas dendam, lama - lama jatuh cinta. Dalam berdendam tu, tak suka juga bila Raina tu rapat dengan Emad. Ala drama klise kot, kan? 

Yang nak buatkan huda stay tengok, sebab huda nak tahu kenapa si Farel ni benci sangat kat Raina tu. Tak kesian ke kat si Raina, isteri dia tu. Nak tengok bila dia nak umumkan, yang diorang tu dah kahwin, lama. Dalam hati aku berkata, kalau dah tak sayang, lepaskan jelah (walaupun tu drama).

Drama Kerana Aku Isteri Bidaan
Poyo je si Farel tu.
Jangan dia sakitkan hati si Raina lagi.

Mesti korang tertanya - tanya, kalau dah kahwin kenapa Raina ikut ex - boyfriends dia tu? Sebab cinta telah membutakan dia. Tu jela jawapan mudahnya. Kat sini, kita boleh ambil pengajaran, dan positive. Kesian juga, bila ex - boyfriends dia buat Raina macam tu. Untuk kepentingan sendiri.

Manusia ni, kalau buat something untuk kepentingan sendiri. Boyfriends, girlfriends, kawan or either family ke, memang dah tak ingat. Asalkan diri sendiri, puas. Tapi persoalannya, puas sampai ke mana tu? Tenang ke hati?

Drama Kerana Aku Isteri Bidaan
Dari episode berapa diorang dah baik berdua. Dan episode 24, dia dah umumkan kat beberapa staff dia, yang diorang dah 2 tahun kahwin. Fuh, luckily.

Si Emad tu, nak balik dekat Ex tunang dia. Finally.
Aku pun tunggu gak, bila si Emad nak terbuka hatikat ex tunang dia. 

Yang si mak tiri Farel, Ria tu. Last - last makan diri sendiri.
Padan muka. Tapi tak taulah apa pengakhirannya.

Belum habis lagi tau korang, drama ni.
Kita nantikan sama - sama pengakhiran drama Kerana Aku Isteri Bidaan nanti ok.

Drama Kerana Aku Isteri Bidaan
Lagi 3 episode nak habis dah, yeahhhh.
Memandangkan huda suka tengok bila time free, or the day after. Huda decide untuk tengok deka app iqiyi.

6 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Replies
    1. Best yang tengah hingga hujung kak (pada huda). Tapi awal awal tu, banyak sakit hati hehe

      Delete
  2. jarang buka tv malam malam... tak sempat nak tgk... kadang kadang tengok di youtube aje drama drama macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Kita pun sama. Tengok online jer

      Delete
  3. cite ni suka tgok Hisham Hamid knape flawless sangat haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.