About Writer byfarahh.com


Assalamualaikum, =D

Welcome to byfarahh.com

Nama diberi - Farahuda (boleh panggil huda/farah),
Umur dah cecah 30tahun,
Blog since dari zaman jadi student, sampai dah kerja.

Belajar dalam bidang business studies, tapi kita kerja dalam operation & maintenance department.

farahh,byfarahh,farahuda
dulu berangan nak jadi penulis. tapi mungkin tak ada rezeki ke arah tu, so kita cuba je jadi blogger. blogger pician je kita. Huda rasa, blogging tu macam passion. Rasa seronok je tau, kalau dapat luangkan masa menulis, walaupun hanya sekejap cuma.

Huda jadi blogger part time, but Alhamdulillah still ada rezeki untuk ber-kolaborasi dengan beberapa pihak yang trust byfarahh.com. 

Orang selalu tanya, blog huda ni berkisarkan apa? Personally, mula - mula huda buat blog ni macam diari je. Tapi lama - lama, dalam hati nak ada pembaca. Masa 2012, cuba cari pembaca blog. Masa tu, blog dah tak focus pada personal sahaja.

Sampai sekarang, blog huda masih focus pada Personal, Food, Travel, dan ada juga tips study yang huda share dekat blog. Tips blogging pun huda ada share (tapi sikit).



About Blog:-

Start create : June 2009
Start Active : End 2011 till now

Medium menulis farah :-
Zalora Magazine Malaysia : Article by farah

Niche Blog : Lifestyle blogger (Personal | Food | Travel) 
Info : Lifestyle Blogger bermaksud platform digital dimana penulis share tentang interest dan everyday author's story life, and personal interest.

Kenapa blogging?
My hobbies and passion is writing. 

Boleh baca full story tentang pengalaman huda sepanjang berblogging - Pengalaman Blogging seorang huda. 

Farah on Media:-
Majalah Remaja August 2012.

about byfarahh.com