About Writer byfarahh.com


Assalamualaikum, =D

Welcome to byfarahh.com

Nama diberi - Farahuda (boleh panggil huda/farah),
Umur dah cecah 30tahun,
Blog since dari zaman student, sampai dah kerja.

Belajar dalam bidang business studies, tapi kita kerja dalam operation & maintenance department.

FARAH

dulu berangan nak jadi penulis. tapi mungkin tak ada rezeki ke arah tu, so kita cuba je jadi blogger. blogger part time je kita. Huda rasa,  menulis tu adalah salah satu passion huda. Rasa seronok je, bila dapat luangkan masa menulis, walaupun hanya sekejap cuma.

Orang selalu tanya, blog huda ni berkisarkan tentang apa? Personally, mula - mula huda buat blog ni macam diari je. Tapi lama - lama, dalam hati nak ada pembaca. Akhir 2011, mula cari pembaca blog untuk byfarahh.com. Bila dah start cari pembaca, blog huda (byfarahh.com), “turn” kepada lifestyle mood blogging.

Jika ditanya pada masa ini, blog huda masih focus pada Personal, Food, Travel, dan ada juga huda share, tips study dalam blog. Tips blogging pun huda ada share (tapi sikit).



About Blog:-

Start create : June 2009
Start Active : End 2011 till now

Medium menulis farah :-
Zalora Magazine Malaysia : Article by farah

Niche Blog : Lifestyle blogger (Personal | Food | Travel) 
Info : Lifestyle Blogger bermaksud platform digital dimana penulis share tentang interest dan everyday author's story life, and personal interest.

Kenapa blogging?
My hobbies and passion is writing. 

Boleh baca full story tentang pengalaman huda sepanjang berblogging - Pengalaman Blogging seorang huda. 

Farah on Media:-
Majalah Remaja August 2012.

about byfarahh.com