About Blog | Owner

September 28, 2019


Assalamualaikum, =D

Hi semua,

A short story about blog and myself.

Serba sedikit tentang Farah
Nama diberi Farahuda, currently based dekat Johor. Seorang pekerja dan freelance writer (writing is all about my passions). Currently do my part time job dekat blog sendiri dan dekat Thread by Zalora Malaysia (Magazine Zalora).


Mula Blogging
Cita - cita tinggi dalam bidang penulisan ni, konon nak jadi seorang penulis novel. Tapi macam wassalam je sebab bila fikir balik, bukan 'berseni' sangat. Macam - macam kena pertimbangkan, sebab masa tu huda masih lagi study masa tu.

Huda dan angan - angan mak jenin tidak dapat dipisahkan ye guys.

So that is why lah huda berangan sampai terciptanya sebuah blog yang kini diberi nama 'FARAH'.
2009 - start buat blog.
Start active blogging, akhir 2011 hingga kini.
Paling active tahun 2012, 2013 macam tu. Masa ni macam - macam aku start explore pasal blogging.

Walaupun dah lama blogging, tapi still banyak benda pasal blog kena explore. Sebab kita blogging pun part time kan.

2016 start di 'approach' untuk menjadi part of team Contributor Writer dekat Zalora Magazine (Thread by Zalora Malaysia).

All start from blogging, Alhamdulillah.

Kenangan masa zaman active berblogging.
Majalah Remaja, 1 Ogos 2012.

p/s: nama blog ditukar dan ditukar sehingga huda rasa ok.
Kenapa tukar nama je?

Sebab nak edit header, bukan main panjang dekat Photoshop guys, that is the reason why I kept changing my blog name.

So bila letak nama 'Farah' tu, senang je aku nak edit.

Cerpen dalam blog
Actually huda ada buat beberapa cerpen dalam blog ni, tapi yang dikekalkan satu je. 

Cerpen si peminat misteri - Click LINK.

Since degree juga, huda decide untuk focus pada blog je. 

Alhamdulillah rezeki blog ada, walaupun tak banyak. Plus dari blog ni, huda 'dirisik' oleh beberapa company untuk advertise diorang punya product.

Special thanks to Zalora sebab percaya dengan penulisan huda sampai sekarang 💕. 



No comments:

Powered by Blogger.