Motivasi untuk terus menulis blog, walaupun media social semakin rancak

Assalamualaikum, =D

Hai korang. Huda akui , blogging ni merupakan salah satu journey. Walaupun dah lama dalam dunia blogging, tapi banyak lagi tips dan skills (ilmu) blogging yang huda kena belajar. Part time blogger ni, a bit struggle. Kadang - kadang, rasa penat sikit hehe. Tapi sebab minat, ketepikan soal itu. Secara jujur, huda ‘suka’ journey blogging ni. Its not easy, and takes longer time for me to get something. Journey huda panjang. Journey blog, seiring dengan journey huda study.  Walaupun media social keep growth, kita pun kena seiring growth. Technology ni, sangat cepat growing system dia. Sebab huda fikir dengan menulis huda boleh stay happy, maybe itu juga one of motivasi huda untuk terus menulis blog, walaupun media social semakin rancak. 

This is my passion. My passion, is writing. Walaupun tak jadi real penulis, apa salah kalau kita jadi penulis blog or kalau ada rezeki, jadi content writer dengan sesebuah company. Berangan tu kan indah hahhaaa. 

Acehhhh ayat.

Untuk pengetahuan pembaca semua, blog pun ada algorithms , dan technology keep changes. Kita sebagai blogger follow trend by google (carian orang dekat google), dan pelbagai lagi. Banyak yang huda masih kena follow, dan keep learning. Slowly update and apply dekat blog. Benar orang kata, kita kena follow trend dan kena back to basic. 

Kerana tips yang basic tu, kadang buat origin readers datang dan baca blog kita.

Motivasi untuk terus menulis blog, walaupun media social semakin 'rancak'

My motivation is you guys! <3 (love)

Walaupun tak ramai pembaca, tapi Alhamdulillah ada je everyday. Ah, love sangat!

Setelah bertahun - tahun blogging, baru berpeluang dapat ads dengan google. So tula lagi semangat, capai and nak naikkan target diri sendiri ✌️😂. Setiap blogger, dia ada lah motivasi sendiri untuk blog dia. Motivasi huda banyak, one of jaga performance blog dan capai target ads 😂😂😝😝.

p/s: tiber - tiber teringat pernah bebual dengan ain dalam live tersebut

14 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Berkongsi kadang kadang for diri sendiri jugak.. baca balik bila terlupa.. and share bagi sesiapa yang mungkin memerlukan info tu . Betul takk . hehe.. Kipidap! Do not stop whatever happen... Gituhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku reply komen kau nona.. aku setuju 🤣🤣🤣🤣 betull.. aku tulis blog kan sebenarnya untuk diri aku jugak 🤭🤭🤭 hahahahhahaa .. ibarat diari yang kita buka secara terbuka.. no more secret gituhh..

      Delete
    2. Betul nona, aku setuju. Aku pun suka share something dekat blog untuk diri sendiri. Kalau aku rasa nak throwback, aku akan baca balik. That's me. Kita semua sama. acehhh sweet <3

      Delete
    3. Nak reply balik lah... Kita memang sweet semuanya.. Hahahaa.. Aku bangga dengan kau Hudaaa.. Ishhh.. nak nangis rasa

      Delete
  2. best kan layan blog.. walaupon byk socmed muncul skrg ni blog tetap di hati..
    menulis utk happy2 pon ok.. menulis utk jana pendapatan pon ok.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul. Best memang, kekadang layan jiwa menulis ni.

      Delete
  3. Menulis itu hobiku. gituuu~ biasa orang suka menulis ni dia kurang bercakap. Yeke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yes menulis one of hobi. Tengok juga. kita kalau dengan kawan baik, atau orang yang kita selesa banyak juga cakap hehe

      Delete
  4. best sngt jd seorang blogger ni kan! yg penting jiwa dalam penulisan kena ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. best jadi blogger. huda pun jadikan blog as platform untuk huda berkarya hehe

      Delete
  5. Antara sebab update balik blog sebab selalu tengok ig story akak update blog. Terima kasih sebab jadi pembakar semangat✌🏼

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama kimchaaa <3.

      Semoga terus berblogging =D

      Delete
  6. sy suka jadi blogger
    suka sharing apa yg ilmu yg sy ada dkt blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. kalau dapat share something tu kira bestkan? =D

      Delete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.