Cerita weekend - Enjoy kan diri walaupun duduk rumah

Assalamualaikum,=D

Hai korang. Dah lama tak buat diari, so hari ni nak buat diari sempena hari minggu. 

Cerita weekend kali ni, enjoykan diri walaupun duduk rumah.

Alhamdulillah, walaupun dekat rumah kali ni rasa agak productive, sebab 'manjakan' diri tanpa fikir soal kerja. Itu paling penting. 

Enjoykan diri walaupun duduk rumah
Dapat tengok meja kemas pun, rasa lega ya ampun.


Ye korang. kerja mana tak stress. Kekadang rasa exhausted juga. Kekadang aku pun ada penat juga. Penat tu sampai tak larat nak hadap apa apa. Just nak rehatkan mata, rehatkan minda. Dalam erti kata lain, tidur adalah penawar yang baik bila penat sangat.

So setiap weekend, aku cuba untuk minimizekan masa aku hadap phone. Iyelah kekadang terleka juga. cumanya aku akan cuba sedaya upaya buat weekend aku rasa best. 

Bila tiba isnin, InsyaAllah aku rasa fresh ya amat.

- Weekend masa aku untuk, layan movie. 

- Semalam dapat bebual dengan kawan baik secara maya (guna platform zoom meeting sebab kawan duduk kat KL dan KTN), 
Masak macaroni cheese bake (which is not my favourite, tapi rasa nak buat),

- Lepak dekat rumah edit gambar, transfer gambar dan plan untuk update blog, update blog dgn entry yang simple - simple pun ye juga.

- Dan of course ler duduk rumah tengok TV dengan keluarga. 

Actually macam - macam lagi aktiviti yang boleh buat kat rumah ni. Tapi idok ler nak list semua.


Fuh.
InsyaAllah esok (Isnin), hope productive dalam bekerja.

p/s: InsyaAllah I'll straight update about food, sebab minggu ni fikir makanan je hahaha.

6 comments:

  1. Nice, kemass semuanyaaa ek... I kerja harini u...Moga penat lelah ni berbaloi kemudian hari...
    Exhausted memang pun..hm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah non. kalau time kemas tu kemas non. ada je masa bersepah hehe

      Delete
  2. kemas je atas meja akak tuu
    jgn stress2
    enjoy je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe baik rabiatul.

      Time meja kemas, ianya kemas hehhee. Tapi time nak menulis memang normally kemas, sebab tak suka time menulis sepah

      Delete
  3. kemasnya meja. Sejuk mata memandangnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee time ni kemas, kekadang sepah juga meja kita, hehee

      Delete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.