Cerita weekend - Enjoy kan diri walaupun duduk rumah

Assalamualaikum,=D

Hai korang. Dah lama tak buat diari, so hari ni nak buat diari sempena hari minggu. 

Cerita weekend kali ni, enjoykan diri walaupun duduk rumah.

Alhamdulillah, walaupun dekat rumah kali ni rasa agak productive, sebab 'manjakan' diri tanpa fikir soal kerja. Itu paling penting. 

Enjoykan diri walaupun duduk rumah
Dapat tengok meja kemas pun, rasa lega ya ampun.



Ye korang. kerja mana tak stress. Kekadang rasa exhausted juga. Kekadang aku pun ada penat juga. Penat tu sampai tak larat nak hadap apa apa. Just nak rehatkan mata, rehatkan minda. Dalam erti kata lain, tidur adalah penawar yang baik bila penat sangat.

So setiap weekend, aku cuba untuk minimizekan masa aku hadap phone. Iyelah kekadang terleka juga. cumanya aku akan cuba sedaya upaya buat weekend aku rasa best. 

Bila tiba isnin, InsyaAllah aku rasa fresh ya amat.

- Weekend masa aku untuk layan movie, atau marathon drama. 

- Semalam dapat bebual dengan kawan baik secara maya (just whatsapp video call jer, sebab kawan duduk kat KL dan KTN), 

- hari ni (ahad), plan tengok wayang. Nanti huda share link hehhe.

- cari idea nak update upcoming entry hehe. Sekarang aku suka draft kan entry jer, senang.

- tulis blog, baca buku

Actually macam - macam lagi aktiviti yang boleh buat kat rumah ni. Tapi idok ler nak list semua.

Weekend kat rumah
Rancangnya nak beli tealive. Tapi tak jadi, so I buat jela Mocha 3in1 (jenama Nescafe tu). Sedap. 
Tapi jangan selalu minum, kang addicted dengan kopi. Not healty la.

For me setiap orang ada je aktiviti hari minggu bersama keluarga kan? Dapat spent time dengan family buat kita rasa fresh, dan bertenaga untuk kerja Esok hari.

Orang cakap, hari minggu ni macam “charge energy” untuk hari seterusnya.


Fuh.
InsyaAllah esok (Isnin), hope productive dalam bekerja.


6 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Nice, kemass semuanyaaa ek... I kerja harini u...Moga penat lelah ni berbaloi kemudian hari...
    Exhausted memang pun..hm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah non. kalau time kemas tu kemas non. ada je masa bersepah hehe

      Delete
  2. kemas je atas meja akak tuu
    jgn stress2
    enjoy je

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe baik rabiatul.

      Time meja kemas, ianya kemas hehhee. Tapi time nak menulis memang normally kemas, sebab tak suka time menulis sepah

      Delete
  3. kemasnya meja. Sejuk mata memandangnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee time ni kemas, kekadang sepah juga meja kita, hehee

      Delete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.