Kenapa huda suka buat random posting dekat blog dan instagram?

Assalamualaikum =D

Hi semua. Pada huda random posting is a must since kadang I tak sempat nak buat posting. I clarify kan random posting as my personal posting/story dekat blog dan media social. Mungkin cerita secara rawak ni, agak caca marba, tapi sometimes bila tak ada idea itulah yang I buat. The reason kenapa huda buat random posting dekat blog dan instagram, kadang idea sangat berkurangan, nak topup balik ‘content - content’ yang I tak buat dekat blog, dan nak promote blog dekat media social. Gitu.  And actually huda dah lama plan, to do some content related my blog posting dekat instagram.

Blog byfarahh
Contoh random posting (berbentuk short video/reels) yang huda buat.
Aim - untuk promote blog 🤣.

Ada orang dm tanya, macam mana I buat video. Nanti I share cara I buat. Simple je video I actually.

Sekarang pula huda suka buat short video, atau dinamakan reels dekat instagram tu.

Ya, perlu diketahui itu semua effort ye. Untuk instagram posting, kadang kena record, posting. Kadang record dulu, edit dan posting kemudian hari. Tiada niat untuk menunjuk here and there, tapi entah benda tu pada huda have fun la since huda pun ada je hari rasa bosan, lack of idea untuk menulis di blog. At least buat benda macam tu,I sendiri rasa motivate and release la sikit stress kerja I.

Blog byfarahh
So far, total pageview sekarang baru 1,404, 102 pembaca blog.
Target tengah menurun, tu la sis tengah nak cuba improvekan balik.

Since last month, I jarang update blog sebab sebab tertentu. So this month, I try la update dan membebel sebanyak mana dekat blog.

Walaupun ada je cakap, blog tidak bermanfaat. Tapi for me, no. Blog ada manfaat tersendiri buat diri huda.

Sebab dengan blog, huda boleh berceloteh here and there, sama ada untuk diri sendiri (write a diary),  atau share something kepada pembaca huda.

Tapi kan, dengan blog ni la huda boleh tahu apa actually readers nak. So kita as blogger, lagi “rajin” untuk buat content.

Note from blogger part time - Tips ni pun I dapat dari orang, dari google. So I share here. Salah satu tips yang pernah mereka share is - kalau kita nak orang singgah blog kita, kita kena promote content blog kita kat media social. As blogger part time, I menulis mesti I nak ada readers. Alhamdulillah, walaupun tak banyak masih ada. Thank you guys =D . For more tips blogging, you guys can google. InshaAllah banyak jawapan pakcik google bagi.




Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.