Bila kita rasa ianya dia tidak memberi maanfaat lagi

Assalamualaikum =D



Apple said ios16 is not applicable to ip7 .
Its applicable to ip8 onwards.

Tapi huda tak rasa - “ianya tidak bermanfaat lagi,” walaupun iOS dah tak support. 

The problem of this phone, dia dah tunjukkan “rajuk” dia. Bukan 1. Tapi 2. Ghisau sis, ghisau.

Tapi pada huda ianya masih berguna.
For me, pakai sehabis boleh haha.
Bukan kedekut, tapi kadang kita tau jer apa function penting, yang kita nak gunakan.
Lagi pula phone ni pakai no office.
Kan ianya masih valuable lagi.

Sama juga macam kita berkawan dengan manusia. Kita tak perlu nak judge dia, dengan judgement yang salah. Sapa kita nak menghukum? Siapa kita yang nak “kenakan” dia, if kita tak dapat apa kita nak?

Wajar ke perbuatan kita?

Itu menunjukkan yang kita hanya berkawan, sebab ada “benefit” tertentu. Ianya depends kepada manusia.

Jangan letak persahabatan pada - “bila kita rasa ianya tidak bermanfaat lagi,” what the point you start the relationship, you start the friendship? Buang masa la kan? 

Kita je tau keikhlasan kita dalam berkawan.

1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. takpe...takde apa yg best sgt pun iOS16 tu pada ammi...takat pinch dan crop gambar...dan mostly pasal gambar. taktaulah kalau ammi yg tak tahu apa lagi advantage of ios 16 ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.