Antara 4 kedai dessert local yang menjadi pilihan huda dan terpaling recommended

Assalamualaikum =D

Hai semua. Kali ni nak share 4 kedai dessert local yang huda minat dan terpaling recommended. Lokasi 4 kedai dessert ni berbeza tempat dan negeri. Ni mana yang huda pernah rasa, dan of course you guys, pun ramai tahu kot. But saja nak share dalam entry ni.

1. Kula Cakes
Location Kula Cakes ni terpaling jauh dengan huda, haha. Tapi dulu time study, kalau outing and ada masa je akan singgah Kuantan, dan beli. Sekali sekala je guys, kalau selalu beli koyak poket huda.

Masa ni tahun 2016 ke macam tu, time study dekat Muadzam Shah.
Pergi Kuantan untuk outing (sekali sekala), alang - alang singgah Kula Cakes hahaha.

Last pergi 2019,
Tapi taste dia memang tak berubah.
Sama jer. Kualti dia jaga.

Sebab tulah, huda recommend sangat Kula Cakes ni pada semua.

2. Belly Treats JB by Haziqah Mazlan
Those orang Johor mesti tahu this one - Belly Treats JB by Haziqah Mazlan. Knowing her also from my schools mate yang beli cake dengan Zieqa. Dari 2010 kot huda follow Zieqa, and nak try dia punya jar cake. Time tu Zieqa popular dengan Jar Cake dia. Serious sedap. Dari situlah, huda start minat cake - cake local, dari owner muslim. 

Sampai Hazieqa and team buka kedai ‘Belly Treats’ yang pertama, location masa tu dekat Austin kot tak silap. Lepas tu pindah Larkin. Dan huda sangat recommend Belly Treats dekat korang semua.

Rasa cake cake dia, tak berubah. Dan kualiti masih sama since dari dia jadi homebakers sampai buka cafe.


3. Cakes by Fash 
Cakes by Fash juga located dekat area Ungku Muhsin, Johor Bahru. Area Bandar sana. Personally, huda kenal fash pun since dari dia bake dekat rumah. Masa tu,mak ajak try beli cake dengan dia. Sampailah fash buka kedai pun, we still follow. Sedap. Memang huda recommend sangat Cakes by Fash dekat you guys. 


4. Bakingnerds Cafe & Bakery
Bakingnerds Cafe & Bakery located dekat area Dato Onn, Johor Bahru. Makanan dekat Cafe ni kira not bad, sedap. Cake - cake dia pun memang menyelerakan dan of course rasa dia sedap.

So far ni je antara kedai cake yang huda pernah rasa dan singgah. Keempat - empat kedai ni own by Muslim dan dijamin halal.






1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.