Pengalaman beli baju online dekat Zucca Butik


Assalamualaikum =D

Hai korang. Sejak PKP, huda dah terbiasa shopping online. Tu yang adakala terjebak, dan beli barang online termasuk baju. But actually, huda prefer shopping dekat fizikal store. Cut it short, masa tu huda memang tengah dalam fasa nak cari baju online. Nak keluar rasa tak berapa rajin pula, hehe. Lalu, tangan laju dok scroll, butik - butik online dekat shoppe. Kalau kat Shoppe ni, huda sejenis memilih. Mesti pilih kedai online yang ramai orang beli, yang shoppee suggest, atau kat shoppe mall terus. Harga affordable (dalam kata lain, sesuai dengan budget). Maka terjumpalah Zucca Butik ni. Bukan pertama kali singgah kat kedai Zucca Butik Online, cuma kali ni, baru terdetik nak beli. So here pengalaman huda beli kat Zucca Butik Online.

Kebanyakan baju dia cantik -cantik, cuma mostly banyak yang free size. Tapi ada juga yang variety size (dari saiz S, smpai XL ada).

Bukan apa, kadang bila free saiz tu banyak tak kena dengan saiz huda, too small bagi huda. But nasib baik, dalam free saiz tu, ada satu dua baju yang tersangkut. Terus huda grab (add to chart, dan beli). 

Kat bawah ni, huda share tips ringkas cara nak pilih baju free size (untuk badan besar) ✌️.

Pengalaman beli baju online dekat Zucca Butik
Semua baju ni L - XL or XL. 

Pengalaman beli baju online dekat Zucca Butik
Free size L - XL

Click link untuk more ino tentang baju - Zucca Plain Comfy Women Blouse

Pengalaman beli baju online dekat Zucca Butik
Free size L - XL


Pengalaman beli baju online dekat Zucca Butik
XL
(Yang ni memang ada choice of size. So senang)

Click link untuk more ino tentang baju - Zucca Kurung Batik

My short video about Zucca Butik on my Instagram - Click Link

Tips pilih baju free size (untuk big size) - beli online
1. Mostly big size ni - ukuran dada (bust) & punggung (hip) around 40++. Labuh tu, ikut laaa, berapa yang you nak. Lain - lain memang mostly, main agak agak je (kalau huda)

2. Baca comment. Kalau beli local kedai, senang. Kalau beli direct china, yang ni agak payah sikit sebab ukuran actually terkecil sikit. So kena beli size agak besar, supaya tak adalah sama ngam.

Mostly huda just make sure ukuran dada, punggung, dan labur Kain tu menepati kehendak huda.  

My short video about Zucca Butik on my Instagram - Click Link

English Version
Hye guys. I’m the one who sometimes choose to buy online, but still more prefer physical store, because we can touch and feel the things. Wow dramatic, ehehehe. Actually, I have plan to buy new cloth, but a bit lazy to go out. Since I still want to reward myself konon ah, that is why I just choose to buy online cloth. Easy. Cut it short, I just scroll my shoppe’s application till I meet the best one. I meet Zucca Butik on the present. The price is affordable (based on my budget lah). Actually this is not my first time, I saw Zucca Butik on Shoppe, but that day I felt want buy something from them. So here, my experience shopping with Zucca Butik.

Personally, most of the cloth is beautiful, and available in free size. Only some of the cloth got size S - XL. 

I just scroll the Zucca Butik online on Shoppe, luckily saw several design (free size), which I think suit with me. I just choose randomly, add to chart and buy.

Later I share with you guys, how to choose free size for big size.

Pengalaman beli baju online dekat Zucca Butik
Most of them free size L - XL, XL

Pengalaman beli baju online dekat Zucca Butik
Free Size L - XL

Pengalaman beli baju online dekat Zucca Butik
Free Size L - XL

Pengalaman beli baju online dekat Zucca Butik
XL size

My short video about Zucca Butik on my Instagram - Click Link 

What I like about Zucca Butik, all the product being sold are affordable with price and the quality. 

Tips choose cloth for free size (big size) - online.
1. Mostly big size - measurement bust & hip around 40++. About the cloth’s length is depends. If ask me, I just don’t care too much about the cloth’s length.

2. Read comment. If buy local one, easy lah. But if you buy direct from China, you need too careful about the size. Sometimes, it more smaller then you expect. So you need to +1 or +2 size, for make it comfortable. 

Mostly, huda just make sure the measurement of bust and hip ok. Then it’s ok for me.


My short video about Zucca Butik on my Instagram - Click Link

Info :
Zucca Butik

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.