" Absolute Hi - Tea Buffet, Fraser Place Puteri Habour JB - FARAH

Absolute Hi - Tea Buffet, Fraser Place Puteri Habour JB

by - November 08, 2020

Assalamualaikum.

Absolute Hi Tea Buffet, Fraser Place Puteri Habour JB | Hye korang, hari tu huda dan kawan - kawan blog singgah jap ber hi - tea, dekat Fraser Place Puteri Habour, JB. Cakap pasal hi tea, selalunya mesti kita akan terfikir untuk makan hidangan yang simple, tidak lupa juga dengan secawan kopi atau tea. 

Tapi tidak dekat Fraser Place Puteri Habour JB ni tau. Hi tea buffet yang dihidangkan sangat special, dengan bertemakan makanan seafood lagi. 

Bila sebut buffet, of course lah makanan yang dihidangkan tu banyak. Sambil ambil makanan, sambil patuhi SOP tau.

A lot of choice that you can choose here. There have seafood, chicken, lamb and others. 
You also can choose any sauce, such as BBQ or Sambal.

Salmon and Prawn mix with Sambal are perfect combinations.
Sambal dia rasa sedap. Manis - manis pedas. 

While chicken are perfect mix with BBQ Sauce

Close up Salmon Sambal.
Glurpppp.... Ya Allah sedapnyaaa guys. 
I teringat - ingat ni.

and guys, this mini lobster rasa dia sedap. Tapi I makan seekor je, sebab dah kenyang.

Recommended sangat all the Seafood here! 

Selain Seafood, ada lagi beberapa hidangan lain yang turut disediakan di sini.

For me la kan, you guys buffet sekali dengan makan malam. 
Ya Allah, berbaloi - baloi sangat tau. 
RM108 for 2 person.

Look here, the SOP. 
You need to stand 1 meter from the dishes. The chef or staff will help you to serve the food. And we also need to stand 1 meter from the other while choosing the food. 


I took Nasi Goreng Kampung + Mix Vegetable + BBQ set (Salmon Sambal, Ayam BBQ, and Udang Sambal).




 Mix Vegetable yang sedap sangat!
Sesuai dimakan dengan BBQ dishes juga. Huda kalau makan BBQ set, mesti huda tak lepaskan peluang makan this kind of vegetable. 

Bukan only makanan tau, air dan dessert pun akan ada staff yang tolong ambilkan untuk korang.

SOP sangat ketat ye di Fraser Place Puteri Habour ni guys.



There have a lot of dessert here. I even don't know what to choose.
Mujurlah nampak Mak Lin ambil Puding Vanilla, yang rasa ala - ala Creme Brulee. Tu yang I try, bila Mak Lin kata sedap. 

And serious, memang sedap. 
Recommended. 



Chicken Wrap pun ada guys. 
So Yummy.

Tidak dilupakan durian tempura ni guys. 
Sedap (love sangat).
Tapi sebab dah kenyang kan, huda makan sikit je. 

Recommended.

Last but not least,


If you guys nak add on Steamboat pun boleh. 
But kena add another RM20 untuk steamboat ni.

To Purchase or do reservation :- 
please whatsapp them - https://wa.link/r8acra .

Location : 
Residensi & Hotel Marina, Jalan Persiaran Tanjung, Pengkalan Puteri, 79100 Nusajaya, Johor.

From 17 Octorber 2020 - Saturday and Sunday.

Can choose any two session :-
1st session : 12pm - 2pm
2nd session : 2.30pm - 4.30pm

Maximum Pax:
50pax per session

You May Also Like

4 Comments

  1. Ermmm rasanya dah tak boleh laa kan buffet macam ni huhuhu...atau hanya untuk 2 orang sahaja makan.. tak tau la tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh buffet lagi, dah tanya PR semalam. sebab tu berani post ehhehe.
      Untuk berapa orang tu tak pastilah sis. Tapi buffet memang berjalan dengan fraser place.

      Delete
  2. Mak aaiii... sedap-sedap semuanya! Sejak musim covid ni, memang dah tak berpeluang menjamu selera cara buffet!

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D