" Just Talk : Bukan mudah nak cari idea menulis - FARAH

Just Talk : Bukan mudah nak cari idea menulis

by - November 07, 2020

Assalamualaikum, 



Bukan mudah nak jadi content writer, termasuk mencari idea untuk menulis. Siapa dah power tu yes, but mana yang tak power macam aku still kena manage to learn many things. Even I dah lama blogging pun I still cari idea and do my best untuk blog I. 

Content writer need to update each of single day. Diorang kena creative untuk mencari content buat laman social masing - masing. Sama juga dengan blogger. Setiap blogger perlu update setiap hari, semata - mata untuk stay dekat google engine.

We need to learn SEO much. I even still learn.

Cuma huda kerja, huda pun masih mencari masa dan buat yang terbaik buat blog. Thanks dekat korang yang selalu singgah blog huda. 


But semalam buka comment dekat blog, nampak orang comment this. You tak read my blog, even I ada banyak lagi story yang like I tak ada idea nak tulis apa but I need too.

Walaupun I masih macam serious lack of idea, but I still do. I tengok dekat real life I, apa yang I boleh share and ianya boleh membawa manfaat buat semua. Walaupun entry sekadar mencuci kereta, tapi huda share how to cuci kereta. 

Alhamdulillah, walaupun takde idea I still manage to write something yang for me, bermanfaat untuk semua. I still learn write something yang best dan bermanfaat untuk pembaca blog I.

Dear unknown, anyway thanks singgah blog huda and leave a comment.

p/s:
Dear reader, do you have any suggestion to I improve my content at this blog? If you have an idea do share your idea dekat comment ni, hehe thanks.



You May Also Like

6 Comments

  1. persetankan orang itu. suka hati la update apa kan. keep on blogging dear :)

    ReplyDelete
  2. butthurt betul orang tu la. suka hati la nak cerita apa, blog kita. ada bagusnya sebagai pembakar semangat untuk kita keep writing benda yang orang cari. Kadang-kadang while watching people keep asking myself orang mencari apa yang mereka tak tahu. Kalau benda yang basic sangat mereka anggap kita mcm nothing to say at all. Keep writing huda. anyway, you are much better than me tho'. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks akak. sama sama kita usaha dan terus berblogging =D

      Delete
  3. Jangan berhenti menulis. Jangan berhenti membaca. Secara automatik idea akan datang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik akak. thanks for support and bg motivation =D

      Delete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D