Dinner at Renaissance Johor Bahru Hotel - International Buffet

November 24, 2020

Assalamualaikum, =D

Hye korang. Jumaat yang lepas huda dan kawan - kawan berkesempatan untuk join buffet dinner dekat Renaissance Johor Bahru Hotel. Huda tak risau untuk join, sebab huda tahu mereka sangat follow dan ketat dengan SOP. Contoh satu meja yang boleh muatkan 6 orang, hanya 3 orang sahaja boleh duduk. Sarung tangan turut disediakan. Kegunaan sarung tangan tu, untuk dipakai ketika kita mengambil makanan buffet yang dihidangkan. Jangan lupa pakai mask juga tau. Korang hanya dibenarkan buka mask, bila korang berada dimeja makan sahaja. Yelah, kalau tak buka mask, macam mana nak makan. Ye tak? #kitajagakita.

Dinner at Renaissance Johor Bahru Hotel - International Buffet. 

Bila sebut International Buffet je, kita dah boleh bayangkan hidangan - hidangan dari dalam Malaysia, hingga ke luar negara menjadi pilihan. Kalau korang nak tahu lebih 100 hidangan dihidangkan untuk para pelanggan. 

Nasi Minyak, Dim Sum, Ayam Tandoori, Sushi, makanan ala western, semua ada disediakan di sini. Ok jom huda bawa korang terjah antara hidangan yang disediakan.

Amaran! Entry ini penuh dengan gambar makanan, dan mungkin boleh buat anda terliur hehe :P

Oh ye, di akhir entry ni, huda akan share dengan korang special dessert yang HANYA dihidangkan untuk buffet pada hari Jumaat dan Sabtu sahaja. 

Malay Food

Nasi Goreng (Fried Rice)

Nasi Biryani Kambing (Lamb Biryani Rice)

Sate (Chicken and Meat Sate)

Nasi Ayam (Chicken Rice)

Chili Crab

Fried Prawn, Chicken, Tahu and others.

This fried prawn are being popular in Malaysian especially Terengganu, its call "celup tepung".
So nice. 

Actually ada lagi beberapa hidangan masakan melayu yang menjadi cita rasa Rakyat Malaysia. Untuk pengetahuan semua, lebih 100 makanan dihidangkan di Internation Buffet Renaissance Johor Bahru, Hotel.

Dim Sum Station 
Those who are really love dimsum, you must take part to try it. Serious sedap. 
Kalau nak lagi best, korang kena makan dimsum secara buffet dekat Wan Li Chienese Restaurant, Renaisance Johor Bahru, Hotel. 

Lagi syok tau. Pelbagai jenis hidangan dimsum yang korang boleh cuba. Its halal.
More info singgah blog kak eda tau - tekan link.

Indian Special
ok memandangkan dalam bulan 11, which is this month are so special with Deepavali Celebration. So here, Renaissance Johor Bahru hotel brings special Indian food for you to try!

It nice guys. The ayam tandoori is so sedap.


Close up Tandoori Chicken. Taraaaa taraaaaa guys. Look so delicious right?

Aloo Ghobi

Malabar Fish Curry

Wastern Food




I love this station much!
Sedap tau guys. Rugi kalau korang datang sini, korang tak cuba makan all of this.
Huda gerenti, korang mesti akan tambah lagi once korang try this one.

Spaghetti Aglio Olio

Sweet Potato

Sweet Potato sedap dimakan dengan BBQ Meat.
Ala wastern sangat tu, hehe.

Oven Baked Seabass
This Ikan Siakap is so sedap ye guys. Lagi sedap dimakan dengan sweet potato. 

Bake Oyster
Bake Oyster with Cheese. Sumpah sedap!
Korang kena try. 

Ice on Seafood.

Sushi and Sashimi
A lot of Sushi here guys. 
Sushi kat sini pun sedap juga tau. Korang kena cuba.


Dessert

Corn On Cob.

There have several kuih Melayu, bubur and others. 

Pengat Pisang

Coklat Cake

Strawberry Jelly

Salad

Coleslaw

Kerabu Daging

Popia Basah


Special Dessert only Friday to Saturday

Durian Cake

Close up Durian Cake

Rasa durian dia pure sangat. Kalau korang peminat durian, korang kena cuba durian cake yang special ni.
Kalau tak rasa, rugi tau. 
Sedap sangat!

Harga dan Promotion.

Jumaat dan Sabtu
RM88nett sahaja untuk dewasa
Ahad - Khamis
RM70nett sahaja untuk dewasa

Discount dan Promotion
Lagi 20% discount korang akan dapat bila korang order secara online melalui laman web table app.
50% discount untuk anak berumur 6 - 12 tahun sahaja.

Operation Hour
dinner start dari pkul 6.30pm hingga 9.30pm.

Untuk Tempahan
Laman Web : Table App and get 20% discount!
Instagram dan Facebook Rennaisance Johor Bahru Hotel

You Might Also Like

15 Comments

  1. Puas makan dgn harga mcm tu..semua menu boleh rasa..😊🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha betul tu. tapi tak larat dah banyak sangat hahahahha

      Delete
  2. Terus lapar tengok semua makanan, sedap-sedap semuanya yaaa... harga pun berbaloi juga lepas diskaun...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. yes, ketam tu memang sedap. sambal dia rasa manis - manis pedas

      Delete
  4. wahhh tak aci, masa huda sampai sate dia mengadap sebelah sini..hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, akak. tu pun kiteorang minta tolong chef alihkan ke kedudukan yang senang nak nampak hahaa

      Delete
  5. hari tu macam tak puas makan.tak puas sebab banyak makanan sedap-sedap..Tak tau mana satu nak pilih..Lagi satu sebab nak balik awal..kalau tak semua nak rasa..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe itulah. tapi nak rasa semua pun tak larat huda ni, kenyang hahaha

      Delete
  6. Saya suka semuanyaaaaa....
    Tapi kek durian lebihh sedap wooooo.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tapi tak boleh makan banyak sebab kenyang hahhaaa

      Delete
  7. geramnya tengok gambar2 tu semua!

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.