" Cerita birhday ringkas masa PKP | Kek birthday deco 'cantik' dari cakesbyfash - FARAH

Cerita birhday ringkas masa PKP | Kek birthday deco 'cantik' dari cakesbyfash

by - January 28, 2021

Assalamualaikum, =D

Alhamdulillah, tiap kali January memang rasa diri cepat je meningkat usia. Januari kali ni, memang serba sederhana je sambutan birthday aku. Beli cake, then makan dengan family. Plus hari tu awal January, sebelum PKP kiteorang buat sambutan birthday kat office for Januari Babies. Agak meriah kot dengan makanan, sebab bos belanja haha. Maklumlah, January kita share birthday dengan bos juga.

Tadi dok berangan - berangan godeh canva, so terhasillah banner suka - suka khas untuk entry birthday January 2021. 

Sebenarnya kena improve lagi. Sebab first try. Iyelah, sebelum ni buat mcm ni, guna photoshop. Memandangkan dah tak ada photoshop, kita design jelah dengan canva.

Cerita birthday ringkas masa PKP. 

Ramai yang cakap deco ni cantik. 
Cantikkan? Huda pun suka. 

Thank you fash for the beautiful deco. 

Kalau korang nak tahu, cake ni dari Cakesbyfash.
Nama cake ni, medovik russian cake topping tartlerts pistacshio.

Rasa kek dia sedap, tartlerts tu pun sedap. 

Selain dari cake, of course huda akan beli the best tartlerts in JB. 
Huda memang takkan miss sekali sekala beli tarlerts ni. 
Memang favourite all time, lebih lagi biscoff.

Baca juga : My Personal Review tentang Cakesbyfash.

Instagram : Cakesbyfash

p/s: cakesbyfash based JB.

Throwback cerita sebelum PKP, celebrate birthday kat office.


Juadah - juadah dari Secret Recipe dan Tealive. 
Thank you bos belanja kami semua. 

Cheese Cake pilihan bos. 
Hokkaido Cheese Cake dari Secret Recipe ni, memang sedap gilaaa. Huda pun suka. 

So tak kisah pun makan kek apa - apa, yang penting kat rumah I dapat cake dari favourite bakers I, Fash. 


Sebelum balik rumah, kena baling tepung. 

Kebetulan pula, meeting habis lambat after 5.30 petang. Ingat diorang dah balik, so I pun relax lah dok update minute meeting kejap, sebelum update dalam group. 

Pastu semua dok panggil - panggil tau. Ada yang suruh tengok lori, ada yang suruh cepat keluar. Memandangkan I part of maintenance, so I pun pergi jela kan, kekonon nak tengok lori. Belum sempat sampai kat depan pintu utama, one of kawan office dah tarik aku. Sambil dia cakap, 'lambat sangat kau keluar, orang dah tunggu'. Aku yang kena tarik ni, dok tahan badan aku. Tapi kuat juga tau, diorang tarik. 

Sampai je kat luar, ok I dah kena 'mandi tepung'. hahahhaa...


Actually ni gambar lepas kena mandi tepung, tapi I edit kasi cantik sikit. 
saja sementara dok main edit - edit kat canva. ala kita try la meriahkan gambar time birthday. 

Sekian cerita birthday I. Alhamdulillah, Januari ni serba sederhana. Ala dah makin tua kau. Dah nak 3 series dah, haha. So simple - simple pun oklah. 

Thank you korang yang wish. 

Ada juga beberapa orang geng yang wish dengan gambar - gambar throwback. Tapi ini paling meriah. Bak kata ain kan, dia gigih cari gambar yang ada dia dengan huda. 

I macam maigodddd, thank you. 


Ni dari bestfriends I. 
Masa ni gambar farewell bainun, 2016. Ni pun gambar throwback juga. 

Thank you guys. I so appreciate korang - korang yang share gambar throwback, dan tak lupa juga sapa yang wish. 

Ok tu je cerita ringkas birthday kita. 

Doakan yang baik - baik untuk huda ye. But now, I happy dengan life I. Banyak lagi benda nak kejar, kejar pasal belajar pasal dunia pekerjaan. Kumpul pengalaman. Bab Kahwin, kalau ada jodoh InsyaAllah. 


You May Also Like

5 Comments

  1. Happy belated day Huda.. meriah walau PKP.. kalau tak PKP boleh kita makan kek yaaa

    ReplyDelete
  2. wahhhh meriahnya celebrate bday ramai-ramai. rindunya moment dapat gather beramai-ramai sblm covid dulu hemmmmm T__T

    ReplyDelete
  3. Happy Birthday!!!! Semoga sentiasa dilimpahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan dan dimakbulkan doa doa Farahuda.. Amin

    Cantik gila cake tu...kemain namanya ek.. And.. secret recipe ada eh kek tu.. Aku x perasan plak.. selalu duk tengok indulgence aje... nanti try... Tq info for the tartless paling sedap yang ko rasa di tekak.. hehe

    ReplyDelete
  4. Rsa macam dah komen.. tapi sebab tak keluar komennya, jadi lupa hahahaha
    Hai Februari girl hehehe kek tu dah habis ke..

    ReplyDelete
  5. Hepi belated birthday! Rindunya nak gi opis tapi HR tak bagi. Haha. Sedap nampak kek tu.

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D