Wordless Wednesday : Tak perlu risau hilang kawan, sebab...

February 10, 2021

Assalamualaikum, =D

Hai korang, sebenarnya pada Huda tak adalah istilah "hilang kawan", "kawan dah lupa". Well guys, people changes. Bila kita dah makin dewasa, fikiran kita hanya pada "tanggungjawab, keluarga, dan sahabat yang paling rapat".

Sometimes we have no reason, even tak perlu tahu pun apa sebab dia jauh. Cukup kita sendiri muhasabah, maybe kita ada buat salah kat dia. 

Its ok, just positive je. 

Selalu juga dengar ayat ni - "Bila dah besar, kau akan hilang banyak kawan. Kalau ada kawan yang stay tu, bersyukur". Yes true! Alhamdulillah. 

tak perlu risau kalau hilang kawan, sebab...

Even kenal dengan ramai orang tu pun rezeki. Kadang - kadang kita kena challange diri kita, untuk kenal dengan ramai orang. 

Jangan takut kalau kita hilang kawan. 

Just remember, Allah dekat kat kita dengan someone dan kalau jauh tu mesti ada sebab. Fikir baik - baik kerana Allah dah set terbaik. 

Stay positive. 

You Might Also Like

0 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.