Random Topic - Monday Blues

by - October 26, 2020

Assalamualaikum,


Exhausted. Itulah yang aku rasa hari ni. Tapi entahlah, aku perasan dari zaman study kat Pahang dulu, lagi penat lagi teringat - ingat pada laptop. Jadi hari ni, tak tahu nak buat main entry tu apa. Sebab aku follow jelah minda aku ni menulis, dan taip dekat papan kekunci. 

Maklumlah, kalau tak tulis kang teringat - ingat. Aduh. Itu yang tulis jelah. 

Hari ni boleh dikatakan aku Monday Blues. Lama dah tak rasa Monday Blues, sebab beberapa minggu lepas tu, aku sibuk kejar kerja yang ada dateline. Since dari awal PKP kot, aku rasa aku kena kejar banyak benda. Tak boleh nak merungut, sebab kerja.

Tak best sebenarnya ada Monday Blues. Aku rasa macam tak ada mood sebab CPU aku problem. Hurm entah maybe dia punya power supply tu problem. Thanks dekat bos dan HR yang hantar CPU pergi betul. Alhamdulillah. Dan harap CPU tu baiklah cepat. 

Walaupun rasa Monday Blues, tapi kena juga push diri buat kerja. Ada kang kena dengan bos. 

Cara aku push hilangkan Monday Blues, tengok list of job department - department yang aku pegang. Daily lain, yang kena follow up lain. Bila dah tengok listing job tu, baru rasa macam 'oh banyak kerja aku rupanya'.

Lama - lama Monday Blues tu hilanglah sikit demi sikit.

Hurm. Doakan lah CPU aku cepat sembuh dari sakitnya tu. 

p/s : tetiba dah buat entry lagi satu pula. Tak tahu la huda ni, kenapa dia nak 'bebel' dalam blog malam ni entah. Baca juga : Kes COVID19 di Malaysia mencecah lebih 1000 kes .

You May Also Like

2 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D