" Just Talk : Jangan Give Up Nak Layan Orang Dengan Baik - FARAH

Just Talk : Jangan Give Up Nak Layan Orang Dengan Baik

by - October 20, 2020

Assalamualaikum,

Kadang - kadang memang penat layan perangai orang. Sumpah penat. Kekadang rasa macam, aku ok je dengan kau, apa hal kau tak ok dengan aku?

Kita silap.
Silap sangat kalau fikir macam tu 😅.
Kenapa?

Jangan Giveup Layan Orang Dengan baik.

Walaupun apa orang buat, kau relax je. Kau diam, kau layankan je. Walaupun kau geram tapi kau diam.

Sebab,
kalau kau melawan, orang lagi akan bengang tau. Jadi better kau diam.

Sebenarnya, mungkin dia pernah bengang dengan kita. Kita pun bukan baikkan? Ada buat silap. Silap yang kekadang kita perasan, dan tak perasan. 

Positive.

Atau itu memang cara mereka. Kita tak tau.

Sebab bila kau sabar, Allah akan kenalkan kau lebih ramai yang baik in future. Apa pun, stay positive 😊.

Bila positive ni, kita dah buka ‘jalan’ dan view yang sangat besar. Sampai satu persatu mungkin Allah akan tunjuk.
Satu persatu, kita rasa kenapa kita tak rapat dengan dia. Satu persatu, Allah akan bagi kita jalan.

Memang kena diam dan positive.

Jangan penat layan orang dengan baik dan ikhlaskan apa kita buat.
One day, Allah hadirkan someone yang baik untuk kita.

Allah kenalkan kita dengan someone, sama ada jodoh atau ujian. Jadi stay positive.

p/s : thanks dekat family dan kawan - kawan, yang always nasihat aku untuk lebih positive. Aku perlu kuat lagi untuk jadi positive ❤️

this note is just for myself hehe

You May Also Like

0 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D