" Randomly cerita weekend - #throwback - FARAH

Randomly cerita weekend - #throwback

by - October 22, 2020

Assalamualaikum, =D 

Randomly cerita weekend - #throwback | Hai korang. Saat aku tulis ni jam dah menunjukkan pukul 12.33am. Mata tak boleh nak pejam, sebab minda cakap 'writing, writing'. Dari terbawa kat mimpi kang, baik aku writing kejap. Writing dan schedule. Esok pagi, aku publish heheh.Ingat nak tulis Wordless Wednesday, tapi sejenis aku kalau nak tulis ala diari ni, mana reti pendek. 

Even Wordless Wednesday yang lepas tu, dah kira short entry. Aku sejenis kalau dah syok menulis kat blog, memang panjang. Tapi kalau korang baca article tu, maaf la ek pendek dan tak berapa panjang.

Cerita Weekend #throwback.

Sabtu 
Memandangkan ada anak sedara Sabtu tu, jadi salah satu tugas selain kemas rumah, adalah kacau anak sedara kejap, sebelum pergi wedding Fash. Sabar jelah anak sedara aku tu, dapat mak sedara yang suka kacau dia. 

Belah malam pula, spent time dengan family. Enjoy weekend betul, masa rehat tu. Lagi kalau tertengok drama korea dengan mak abah lepas isyak, memang leka layan korea. Sampai blog pun boleh terlupa. Acehhh ayat kita.

Siang tu, pergi wedding fash of course merasa dia punya dessert and cake!
So sedap tau guys.

Russian (Medovik) Cake, Burn Cheese Cake, Biscoff Tartlers. 

Semua huda dah pernah try (beli dengan fash). Yang huda amik ni, semua sedap. 
Kalau korang nak beli, ketiga - tiga kek ni korang kena order whole cake. More info dekat Instagram @cakesbyfash.

Baru - baru ni, mak huda beli this tartlerts dekat Fash (sebelum fash kahwin).
Sedap sangat. 
Siap ada salted egg (new flavour).

This tartlerts dah jadi kegemaran ramai dekat JB ni tau! Even huda pun suka. Paling I suka of course lerrrr Biscoff tu, so sedap. 

Nak order boleh contact fash - https://www.instagram.com/cakesbyfash/


Ahad
Konon plan nak rehat kat rumah. Siap dah plan this and that. Pukul 10 lebih, dok buka whatsapp balas whatsapp kawan, dan tetiba Kak Ajan hantar whatsapp dalam group blog. 

Kak Ajan : Siapa pergi hotel ***, saya dah sampai. 
(thanks kak ajan ingatkan, hehe).

Berdezuppp aku bangun dari katil, letak phone, dan tengok kalender atas meja.

I was like, Ya Allah, serious aku terlupa! Terlupa ada review. Padahal aku dah set dekat kalender, yang aku letak atas meja belajar tu. Tapi sebab dah beberapa hari tak duduk situ, tak tertengok dan sampai terlupa. Makcik makcik betul perangai si huda ni. 

Berdezuppp aku siap. Berdezupp juga aku pergi Nusajaya tu. Fuh...

Sampai- sampai terus amik gambar satu per satu menu. 

Always sanitize where never you go. Take care guys!
#kitajagakita


Masa ni, tiba - tiba phone termati sebab habis batteri. Power bank pun sama naik, habis batteri. Nasib baik dah siap kerja blog.

Sebenarnya aku ingat - ingat lupa jalan nak ke Bandar JB, walaupun pernah je beberapa kali ada job blog area sini. Mujur ada signboard, so follow jela. Alhamdulillah, sampai juga jalan nak ke bandar tu. 


Settle kerja, balik. Nanti huda buat full review makanan kat blog tau.

Belah malam pula, sibuk tengok Gegar Vaganza. Busy betul aktiviti weekend, dan bersantai seorang huda.

Alhamdulillah, bila banyak 'bersantai' dekat rumah, kekadang tu tak sempat nak Monday Blues. Hurm sebenarnya fikir nak siapkan kerja tu, hehe. 

Anyway thank you guys singgah baca diari kita kali ni. 

You May Also Like

14 Comments

  1. terus la rasa lapar tengok dessert tu. hahaha

    ReplyDelete
  2. Nengok dessert tu, terlupa nak makan laaa hahahahah..kekenyangan makan lobster

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nampaknya lobster lagi best dari dessert sis :P

      Delete
  3. wah huda berkawan ke dengan owner cakebyfash tu

    ReplyDelete
  4. huda... bolehh lahh lepass nii up topik ginii lagi.. random cerita weekend ku.... hehehehhehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah will do if ada benda best kita nak tulis on weekend haha. thank you ain always give me support <3

      Delete
  5. Wahhh. sampai lupa ada review.. hahahahaa... Best kan.. bila spent masa dengan family... enjoy aje... sedaplah nampak desssert tuu.. mcm nak try jeee.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kena try non. cakesbyfash punya memang tak mengecewakan (aku hasut kau ni :P).

      Delete
  6. Hehehehe tapi Huda sampai tepat masanya..belum pun mula makan lagi kitaorang hehehe.. betapa lajunya ko bawa kete ekkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sis ye. tapi masih boleh kawal lagi sebiji myvi tu. takde laju beno. bawa laju pun seram takut kereta kita terbang sis hahaha.

      Delete
  7. busy btol ye.. hihi.. meriah weekend

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D