Wordless Wednesday : First step nak jadi blogger

by - October 14, 2020

Assalamualaikum, =D

Wordless Wednesday : First step nak jadi blogger | Sebenarnya nak jadi blogger tak perlu nak ada first step pun.

Cuma kalau korang suka menulis, passion korang more kepada penulisan, why not kalau korang terus je buat blog. Dari taip panjang - panjang dekat status, baik buat blog. Sebab dengan blog, korang siap boleh buat huraian supaya pembaca lebih faham apa yang cuba korang sampaikan. Pendapat aku, kalau dekat Facebook dengan Instagram tu, orang just nak baca status yang ringkas dan padat. 

First step nak jadi blogger : Passion dan Minat

Passion tu yang buat kita kekal dalam dunia blog. Kalau betul - betul minat, banyak sangat korang boleh explore hanya dengan blog. Cuma nak kena cari masa dan peluang. 

"dari aku menulis dekat sebuah buku nota, baik aku buat blog" - seorang yang bernama huda.

Pernah kawan - kawan huda tanya, tulis apa je kat blog? Huda macam stuck kejap nak jawab. Huda akan jawab, macam - macam dah tulis dalam blog, contohnya tentang kisah peribadi, dan suka share pasal makanan. 

Baca juga :-
1. Kalau ada blog, nak blog pasal apa je?
2. Tips buat blog untuk newbies (mereka yang first time ada blog).

p/s : sebenarnya huda saja nak share tips blogging untuk newbies, hehe. That is why huda buat entry ni. Kebetulan hari tu ada newbies tanya huda pasal blog. 

Untuk newbies, huda harap dapat membantu tau =D

Anyway thanks korang singgah dan baca entry blog huda.

You May Also Like

5 Comments

  1. timm start buat blog dek kerana bosan waktu study dulu, lepas tu cewi 1st time dpt laptop, seronok google sampailah terjumpa blogger punya page, pastu sign in pastu mula korek sikit2, haha

    ReplyDelete
  2. Jika tau tujuan asal nak jadi blogger kenapa, maka step seterusnya mesti automatik akan sendiri faham...

    ReplyDelete
  3. Blog jgn tak blog farah oiii...hehehe....

    ReplyDelete
  4. wordless Wednesday ni bukannye boh gambaq ja ke...hahahha..tapi seketul huda siap buat ringkasan .... kipidap ...

    ReplyDelete
  5. refresh balik la why I be a blogger. Heheh

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D