huda cuba dilute hand sanitizer dengan essential oil Young Living

by - October 25, 2020

Huda cuba dilute hand sanitizer dengan essential oil Young Living | Mungkin kedengaran agak pelik, tapi huda ambil keputusan untuk dilute, bila huda terbeli hand sanitizer yang kandungan alcoholnya sangat kuat. Busuk. Hidung huda jadi sakit. Dan hand sanitizer tu, buat tangan huda jadi kering.

huda elergic dengan Hand Sanitizer QuickKlean tu.
Beli dekat farmasi juga, hurm.

Nak buang membazir sangat, harga satu hand sanitizer bukan murah.  
Tu yang huda decide, untuk dilute kan aje dengan EO YL. 

Huda guna EO - Frankincense dengan Lemon.

Dua combination ni sangat bagus dan terbaik!

Apa yang huda tau, Frankincense baik untuk kulit. Lemon pula, salah satu functionnya adalah boleh sembuhkan luka dan merawat kulit.

p/s : Alhamdulillah, huda dah guna hand sanitizer dilute dengan EO ni since bulan 4 hari tu.
So far no side effect. 

Apa jadi, bila huda dilute hand sanitizer dengan EO?
- tangan huda jadi lembut. 
- bau hand sanitizer, lebih wangi dan segar.

Berapa titik yang huda dilute untuk setiap EO?
Frankincense huda letak around 10 titik. 
- Lemon huda letak around 7-9 titik. 
Letak sikit - sikit je, sebab kalau banyak membazir.

Taraaaaa, done tambah dekat botol kecil. Senang nak bawa pergi mana - mana. 
Huda jenis kerja kat office dan sometimes ada kerja luar. Sometimes singgah kedai juga, after balik kerja. 
So I really need the hand sanitizer dekat handbag I. 

Pengalaman pengguna Young Living. 

Maklumat lebih lanjut berkenaan Young Living?
Berminat nak beli Young Living :-
Follow Faizzah (authorized Seller Young Living).

You May Also Like

11 Comments

  1. Akk pon alergic tangan ni tapi nasib baiklah tak keje macam huda. Jarang pakai. Tapi YL ni macam best je tak pernah cuba lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun jarang pakai YL ni kak, haha jimat jimat kihkihkihhh

      Delete
  2. Bulan depan nak beli untuk diri sendiri juga, konon bulan ni, tapi bdget dah ke mesin kopi plak hahahahaha

    ReplyDelete
  3. Ramai Azwar tengok orang pakai Young Living ini. Azwar pernah bau dia memang menenangkan. Rasa nak grab juga nanti

    ReplyDelete
  4. huda dah boleh jadi ahli kimia dha ni... hahahhaa mixed up and jadi lagi bagus ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ain, kita main try and error. Alhamdulillah menjadi. Ala tak boleh jadi ahli kimia. Kimia kita dulu dapat berapa jeee haha. Lepas tu melencong ke business study haha. Lari bidang banyak kali pula tu kita ni, haha

      Delete
  5. ohhh.. dilute eh... tak terfikir pun.... thanks dear...

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D