5 entry yang orang keep cari dekat blog byfarahh dan sikit tips blogging




Assalamualaikum =D

Hi semua. Entry ni kira macam nak buat appreciation post, untuk semua pembaca blog. Thanks tau singgah blog huda. Ada entry yang actually huda buat diary, ada entry yang memang saja nak share, ada entry collaboration.

Sebab tu, bila orang tanya - tulis apa je kat blog? Huda akan jawab, “macam - macam huda cover. Terpaling suka cover, topic makanan, hehehe,”.

Dekat bawah ni, huda share 5 entry yang buat ramai cari dekat blog byfarahh, dan 3 tips blogging.

Ni result dari google (untuk bulan September)

5 entry yang orang keep cari dekat blog byfarahh 

1. Repeat paper
Huda ada share cerita pasal repeat paper,masa tahun 2020 tak silap.Beberapa tahun selepas kejadian tersebut. Sebenarnya nak post time study kat Pahang. Tapi sebab tak berani nak post time tu, I delay kan posting I. Serious tak sangka, ramai yang view. Sebab niat sharing tu sekadar diary (tapi bila dah ramaisangat view), huda kenalah edit semula supaya boleh jadi rujukan ramai. 

Andai korang one of repeaters, its ok. Jangan mudah mengalah. Naik je semester baru, buat the best. Kejar balik pointer, tolong letak aim nak graduate, nak banggakan parents, nak capai cita - cita you guys, itu yang bagi you guys semangat untuk terus belajar.


2. Aisyah Habshee
Yes, huda ada tulis kat blog since huda minat dia. Tapi tak tahu pula, yang ramai orang search pasal one of Youtuber Famous - Aisyah Habshee dalam blog byfarahh.

P/s: huda jenis,memang suka tulis and review benda huda suka. Even Youtuber pun, huda akan share kat blog, mana Youtuber yang huda minat.

Kemahen korang siap cari nama sebenar Aisyah Habshee, siap cari biodata dia, siap cari umur dia dalam blog kita. Jawapan semua tu tak ada tau, hehe.

3. Grand Al - Mizan
Sebagai blogger part time, rasa suka jugalah sebab ramai yang cari “Grand Al Mizan” kat blog I. I share sebab tu one of collaboration blog I, dengan Grand Al - Mizan.

4. Byfarah
Ye, ramai juga yang google nama byfarahh ni ek. 

Siap ada google, kenapa byfarahh? Hahaha, sebab tu I buat entry tu. Sebab one of nak cari pengunjung blog, atau pembaca blog.

P/s: byfarahh - sebenarnya nak letak blog byfarahh.Tapi rasa macam panjang kot, so letak jelah byfarahh. Yang farah tu, sebab nama kita, farahuda. 

5. Tips nak buat proposal FYP
Ini pun tak sangka ramai yang view, sebab berangan dulu nak sambung study. Tapi masih belum, hehehe. Dengan aim, mungkin boleh rujuk in future. Tapi tak sangak ramai yang view (terharu).

Hope membantu!




Tips blogging
Kita selit sikit ye, tips blogging dekat entry ni.

1. If you do like content, then choose mana sources yang you suka buat.
Contoh - Instagram. Huda suka banget buat content kat Instagram, walaupun Tiktok lagi ramai reach. 

2. Buat content yang you suka buat
Pilihlah mana - mana content yang you suka buat, and you rasa that you can get high viewer. 

But dont aspect so much. Sebab tak semua content kita buat orang akan suka, click, tengok, dan baca entry blog. Just do what you love.

Untuk blog, bila you rajin buat content, content lama you pun automatic akan naik. Sebab tu, I suka syok sendiri post anything kat blog. But at once, I akan try my best buat content yang orang akan click, dan baca entry I.

3. Consistent
Peh, ini paling payah! 

Since I full time workers, not everyday I akan menulis kat blog. I dah kurangkan blogging, masa I study kat Pahang lagi. I belajar slowly untuk jarakkan diri I dengan novel dan blog. Even until now. 

Tapi kalau tengok I asyik dok posting, tu maksudnya I tengah really ada mood nak share, dan nak posting. Kadang lepaskan ‘gian’, sebab lama tak menulis. Rindu!

Other tips boleh google.

Thank you guys singgah my blog.



3 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Nice sharing.. dh lama tak blogwalking sini.. byak sgat improvement dan perubahan since the last time i visited here.. keep it up sis!

    ReplyDelete
  2. Nice tips! Me too, dah tak berapa rajin sangat ni... tapi banyak je benda nak tulis... Minat masih ada cuma masa dan kemalasan tu membantutkan keadaan.. Haha.. Sabo jela... Keep it up Huda 🤩 Lama jugak daku tak menyinggah jalan bw ke sini... 😅

    ReplyDelete
  3. wah thanks for the tips...tapi kenapa ayat entri ni mcm double ek? ke saya je mcm ni..

    btw jemput join GA saya https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2022/10/giveaway-contengan-cuya.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.