Pengalaman naik donut boat dekat Port Dickson



Assalamualaikum =D

Alhamdulillah, bulan 8 hari tu huda berkesempatan join family pergi short vacation dekat Port Dickson. Sebenarnya plan nak pergi minggu pertama bulan 8, tapi Sebab I kena covid, so kita pergi Port Dickson,  minggu kedua bulan 8. But Alhamdulillah everything is good. 

Purpose vacation, Sebab nak lari kejap dari hiruk - pikuk bandar. Lari dari kesibukan kerja juga. 

Pengalaman naik donut boat dekat Port Dickson

Pengalaman naik donut boat dekat Port Dickson
Paling best dapat tengok pemandangan laut dari luar balkoni resort.

Pengalaman naik donut boat dekat Port Dickson
Huda stay dekat The Regency Hotel and Resort, Port Dickson.

For more info boleh visit kat laman web mereka - The Regency Hotel and Resort

Bila dah ada dekat tepi pantai, rugi if kita tak turun dan layan pemandangan di pantai.
Mandi laut, dan layan aktiviti di pantai juga best.

Pengalaman naik donut boat dekat Port Dickson
Pengalaman tak boleh lupa, bila naik donut boat.

Ni kira pengalaman pertama, huda naik donut boat.
Huda naik bertiga.
Dengan abah, adik, dan huda.

Pengalaman naik donut boat dekat Port Dickson
Pengalaman naik donut bot dekat Port Dickson is the best! 

Dua orang dekat depan, abah dekat belakang sorang.
Balance la tu.
p/s - Andai you guys tak cukup orang, dia akan tambah orang - orang dia. Tapi per head, kira you guys jela.

Harga dia tengok sejauh mana yang you guys nak pergi. Macam hari tu, kami decide untuk choose RM50/head. Pergi sampai teluk kemang sana. Dari The Regency Hotel & Resort, ke Pantai Teluk Kemang. Jauh juga.

Untuk naik donut boat, akan disediakan jaket keselamatan. Jadi kena pakai jaket tu, dan naik donut boat ikut susunan yang mereka aturkan.

Pegang kuat - kuat handle donut boat tu. Sebab boat yang bawa tu serious laju, dengan dipukul dek ombak lagi. Serious memang melantun- lantun kami atas donut boat.

Tapi experience tu best!
Puas hati.

So, kalau you guys nak cuba. Boleh try pergi Port Dickson.

3 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Teringin! Tunggu anak2 besar sikit lagi hehehe

    ReplyDelete
  2. PD ni banyak permainan air kan. Tapi, mana2 pun akak gayat, hahaha.

    ReplyDelete
  3. Teringin jugak. Tengok kat tiktok orang naik ni macam best je

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.