Random story cuti deepavali

Assalamualaikum =D

Hai semua. How is your weekend? Everything ok? Hope you guys doing well. Alhamdulillah, weekend kali ni like a normal weekend. Kalau tak plan ke mana, memang stay dekat rumah. Oh ye, hampir terlupa. Dalam kesempatan ni, huda nak wish happy Deepavali untuk you guys yang sambut Deepavali.

Random story cuti Deepavali (about food, story based on gambar).

Laksa Penang
Laksa Penang ikan sekoq, by my sister.
Resepi my mom

Pepagi dah bangun pergi pasar tani.
Beli bahan - bahan. 
Balik tu, lepas sarapan adik huda pun masak.

Oh sedap!
Makan dengan ikan rebus pun nikmat ye.
First time sebenarnya makan laksa Penang dengan ikan rebus.

Nasi Ayam
Ter-over kuning pula, huda punya nasi ni.
Letak kunyit macam terbanyak. Kelihatan seperti pulut.

Nasi Ayam ni, huda masak.
Setiap kali masak nasi ayam mesti teringat housemate. Dia la ajar huda masak nasi ayam, siap minta resepi.
Habis je study, kita cuba resepi dia and adalah outer sikit sikit.

So kalau ada siapa - siapa teringin, I masak hehe.
Ni adik yang request, so kita masakkan.

Random story cuti deepavali
Ni roti canai Fendi. If you guys duduk area Tampoi, mesti kenal roti canai ni. 

Rasa dia sedap. Roti canai tebal. Kuah dan sambal dia pun not bad. 

Memang dah lama beli and tapau kat situ. Huda tahu pun, dari abah. Kalau kami nak makan roti canai, situlah tempatnya yang kami akan beli.

p/s - Credit to anak sedara, dia ambil gambar.
Budak 4 tahun dah oklah snap gambar kan.

Random story cuti deepavali
Tak macam banyak pula, sekali dia snap 😂.


Edit blog
As you guys boleh tengok, blog farah masih berwajah sama. Cuma tukar balik template asal. Ada benda kena edit, tapi huda slow slow edit tau. Maklum jela, start edit dah petang (lepas asar), so memang tak sempat. Esok kerja. Nanti kalau sempat, kita sambung. Maklumlah, dah lama tak edit blog rasa macam kekok jap.

Kali ni, nak buat paling simple.

Hari tu bebual dengan sis lin, kak sunah. Sislin kata, “blog farah tu, banyak sangat ubahnya. Tu maybe ada coding yang effect,” . Atas nasihat kawan blog, so lastly I decide untuk back to normal. Tengok dulu, beberapa hari ni. Kita buat test test, test 1,2,3 dengan blog haha 😂ðŸĪŠ.

Semoga baik baik saja untuk blog byfarahh. 

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.