Pengalaman naik mybas ke Pontian

Assalamualaikum =D

Nak travel ke Pontian? Selain menaiki kenderaan, untuk jimatkan cost mungkin you guys boleh naik bas ke Pontian. Caranya sangat mudah dan praktikal. Dengan entry kali ni, huda nak share cara mudah untuk  Pontian dengan menaiki MyBas.


Pengalaman naik mybas ke Pontian
Kami dah bersedia untuk ke Pontian dengan mybas.



Untuk ke Pontian dengan MyBas, you guys perlu ambil bas T50. Pengalaman huda naik bas pergi ke Pontian, huda ambil dari Larkin.


Pengalaman naik mybas ke Pontian


Pengalaman naik mybas ke Pontian


MyBas merupakan salah satu transportation awam, yang you guys boleh gunakan untuk ke mana sahaja. MyBas, yang juga dikenali sebagai Causeway Link juga, menyediakan servis bas berhenti- henti dari satu perhentian ke satu perhentian yang lain.


Untuk lebih mudah tahu destinasi - destinasi MyBas. You guys boleh downloadd aplikasi LUGO (dekat Google Play Store, dan app Store). Dengan aplikasi LUGO, you guys boleh check trip, boleh tahu bas apa yang you guys perlu naik, tempat perhentian bas, dan paling mudah boleh topup kad ManjaLink dekat aplikasi tersebut. Mudah bukan?


Oh ye, jika pertama kali anda menaiki MyBas dan nak mudah,huda nasihatkan you guys beli je Kad ManjaLink. Kad ini boleh didapati di beberapa terminal yang terpilih sahaja. 


Pengalaman naik mybas ke Pontian



Terminal yang ada jual ManjaLink Kad :-

  1. JB Sentral
  2. CIQ 1st Link
  3. Gelang Patah Terminal

Dekat sini juga,you guys boleh topup Kad ManjaLink you guys (alternative selain topup Online dekat aplikasi LUGO).


Download LUGO app

https://lugo.page.link/zUmw6


Pengalaman naik mybas ke Pontian

Pengalaman naik mybas ke Pontian




1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Kalau akak lah mau terpinga-pinga. Dah lama nau tak naik bas di Johor.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.