Tips untuk meningkatkan follower

by - June 12, 2012

hye hye semua...
Apa khabar?Sihat?

Selamat petang buat semua pembaca Nur Farahuda's blog. Sebab adanya tips ini --> actually, tadi ada salah seorang rakan blogger huda bertanya tentang, tips follower huda ramai? 




Sebenarnya huda tak ada tips sangat, tapi huda akan share dekat korang beberapa tips that I use, ok? ^_^.


1. Selalu updated entry --> Tak selalu pun tak apa. Maksud huda dekat sini, satu hari cukup satu atau dua entry (simple pun tak apa, yang penting menarik). 


2. Send dekat group blogger --> Kalau korang nak orang lain baca entry korang, korang kena send dekat mana - mana group blogger yang korang join. Contoh : Kelab blogger, cerita kita di mana - mana dan etc.

3. Tinggal jejak dan follow (blog walking) --> Bila korang singgah mana - mana blog, rajinkan lah diri untuk follow dan jangan lupa tinggalkan jejak korang di cbox mereka. Kenapa? Bila korang tinggal jejak, mudah bagi diorang untuk follow balik. Simple right? hehe ^_^.


4. Join Segmen, GA --> Maybe tips ni paling berkesan untuk korang tambah follower korang. So, rajin - rajinkan diri untuk join GA dan juga Segmen yang blogger lain buat. Insyallah, follower korang akan bertambah. ^_^.


5. Buat Segmen, GA --> ok, this tips sama je lebih kurang macam tips no 4. So, bila korang anjurkan apa - apa GA dan juga segmen, Insyallah ramai follower (sebab antara salah satu syarat, kena follow blog penganjur, am I right. hehe) ^_^.


Nak baca tips lain?
^_^

You May Also Like

27 Comments

  1. betul tu.mai pun guna strategy nie :)

    ReplyDelete
  2. My brother suggested I might like this blog. He was totally right.
    This post actually made my day. You cann't imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!
    Also visit my webpage ... Bielizna

    ReplyDelete
  3. Can join my blog http://edhamz.blogspot.com/
    Tq :-)

    ReplyDelete
  4. thankz 4 ur tips..
    cantik blog awak :)

    ReplyDelete
  5. thank u utk tip ni~ ^_^

    http://lollybikessky.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. menarik....

    http://motivasi-fariz.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. jgn lupe visit/follow blog sy...pelbagai software/compressed pc game n tool utk pc

    http://affsoftware.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. terimakasih informasinya, saya akan coba triknya,,

    ReplyDelete
  9. tq bt tutorial
    follow me http://nukilancintapurple.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. banyaknya entry blog..done folow u=) follow me http://ursaillaes.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  11. follow kite yea http://tiyatiyatiut.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. nice blog . your blog design is cute!!
    Feel free to follow me
    http://yokechiing.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. thanks for the tips, feel free follow my blog to.. www.junalya.blgspot.com ^^

    ReplyDelete
  14. Tq bebanyakkk.. sangat2 membantu memandangkas saya sitll baru dalam blog memblog nie..
    anyway.. feel free to follow my blog www.qiaon9shop.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Follow me i'll follow you guys..InsyaAllah..

    @ http://anaperindusyurga.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Good tips. Thanks share.

    meeyamika.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Salam...
    jemput la jadi follower kami di zahraalisyacollection.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. tq for this tips n dont forget to follow me & visit my blog ok? im newbie :D
    sayhaaalisyasaifullah.blogspot.com

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D