Sajian Klasik Nusantara - Ramadhan Buffet at Penderosa Golf and Country Club



Assalamualaikum, =D

Hi,

Dengan bertemakan "Sajian Klasik Nusantara", Penderosa Golf dan Country Club mengetengahkan style 'warung' or 'stall' dalam menyediakan hidangan untuk para pelanggan.

Antara style tema 'warung' atau 'stall', yang mereka akan ketengahkan sepanjang Ramadhan nanti.

Pelbagai jenis hidangan yang akan disajikan sepanjang Ramadhan tau. Dah nama Sajian Klasik Nusantara, mestilah hidangan - hidangan popular dekat Malaysia ni, turut disajikan. 

Antara hidangan Sajian Klasik Nusantara:

Roti Telur

Roti Sardin

Roti John

Main Dishes Hidangan Klasik Nusantara
Nasi Ambeng (popular at Johor)

Apa tu nasi Ambang?
Nasi Ambang dikategorikan sebagai nasi campur. Tapi dia lain sikit, dia ada lauk special yang memang takkan berubah, fix. 

Normally kalau kat Johor, Nasi Ambang ni akan dibungkus dengan daun pisang. Dalam dia akan ada Nasi Putih, Ayam Kicap (atau apa - apa jenis lauk. Normally memang ayam kicap), sambal goreng (gambar dekat bawah ni), mee goreng sikit, ikan kering dan serunding sikit. 

Peh memang best. Susah nak cari kat mana - mana negeri lain. Tak sama rasa macam kat Johor, hehe. 

Ni nama dia Sambal Goreng yang dimakan bersama Nasi Ambang.

Chinese Butter Prawn

And many more Malay, Chinese and Indian Food will be serve as main menu Ramadhan nanti. 


dan ada lebih 10 hidangan Kuih - Muih Melayu yang turut dihidangkan semasa buffet Ramadhan nanti. 

Antara hidangan kuih - muih yang akan disajikan nanti:-



Apa yang special dekat Penderosa Golf and Resort, ada "warung" khas untuk BBQ session. Dekat situ korang boleh dapatkan live - smoke Beef, Chicken, duck and fish. 

Oh ye, kambing pun ada juga tau. 
Korang kena try sebab serious sedap. 


Special Soup on Ramadhan Season - Stewed Gearbox. 


Pelbagai jenis salad turut dihidangkan:-

Kerabu Nusantara

Kasi zoom sikit, kerabu nusantara:-

Fuh nampak menyelerakan. 

Rojak pun ada. 
Kalau dekat JB, ni kiteorang panggil rojak asma.

Dessert di Warung Manisan





Early Bird Promotion
1 April - 8 May
RM 68 nett per adult; RM25 nett per child 

Normal Price
9 May onwards
RM78 nett per adult; RM 35 nett per child

Sebarang tempahan hubungi di talian 07 - 354 9999 atau email : neba@penderosagolf.com.

Thanks singgah dan baca blog huda, InsyaAllah will update more later =D

6 comments:

  1. Replies
    1. Sedap kak. Sampai balik semput rasa 🤣✌🏻

      Delete
  2. sedap2 semua makanan.. lapar lah pulak tgk blog awak ni.. hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kat sini boleh tahan la makanan dia. Price pun not bad. Kira mcm berbaloi la kalau makan kat sini 😊✌🏻

      Delete

Powered by Blogger.