Sinaran Ramadhan - Berbuka Puasa di Amansari Residence Resort

April 28, 2019


Assalamualaikum, =D

Hi semua,

Ramadhan dah nak dekat sangat ni, lagi berapa hari je Ramadhan bakal menjelang. Banyak dah restoran, hotel, mahupun resort yang buat tawaran early bird untuk para pengunjung mereka.



Jangan tak tahu dekat Amansari Residence Resort menawarkan pelbagai juadah hidangan masakan melayu. Ada lebih 100 hidangan makanan disajikan semasa Ramadhan nanti. Apa yang menariknya dekat sini sambil korang makan, sambil tu korang boleh nikmati persembahan alunan musik dekat sana nanti. 

Ada lagi yang menarik menanti anda semua, kalau nak tahu apa yang menarik kenalah baca entry ni sampai habis =D


Hidangan makanan signature di Amansari Residence Resort
Honey Rock Sugar Chicken. 

Laksa Johor

Dah dekat Johor ni, mestilah pekena Laksa Johor dia, ye tak? Peh rasa kuah dia, pekat dan sangat menyelerakan. 
Kalau korang datang sini, korang mesti cuba ok! 

Crab masa Nonya Style ni pun korang kena rasa juga. 

Lain - lain menu,





Aneka jenis salad dan sambal.
Normally sambal tu untuk pembuka selera. 

Paru sambal.
Ok korang mesti cuba paru sambal dia ni, sedap. 

Acar dan pelbagai jenis salad

So, those yang suka salad tu korang boleh rasa ok. 
Macam - macam jenis salad ada dekat sini.


Ini semua di kategorikan sebagai pembuka selera.

Sometimes huda pun sejenis yang nak kena ada benda ni, baru selera nak makan (tengok pada keadaan dan jenis lauk yang dihidangkan).

Roti pun ada

Ha, jangan tak tahu ubi kayu pun dihidangkan dekat sini.
Ubi kayu, cicah sambal berlauk ikan kering. Peh terangkat gitu.

Korang kena rasa durian goreng dia ok.




Nasi ayam pun ada tau.


Nak tahu tak apa yang menarik bila berbuka puasa dekat Amansari Residence Resort ni?
Ok yang menariknya, setiap hari akan ada cabutan bertuah untuk para pengunjung. Bila ada cabutan bertauah, mestilah akan dapat hadiah, ye tak?

Antara hidangan manisan, kuih muih dan buah - buahan yang dihidangkan semasa Ramadhan nanti.










Early bird promotion 
Dari 15 Mac 2019 hingga 30 April 2019 (5+1)
Dewasa : RM85 per adult
Kanak - kanak dan warga emas : RM40 per adult

Dari 1 Mei (10+1)
Dewasa: RM85 per adult
Kanak - kanak dan warga emas : RM40 per adult

Hubungi mereka di:
Sebarang pertanyaan atau tempahan awal boleh call mereka di talian - 07 - 381 7070 smbg 811.
Atau layari Facebook mereka di Amansari Residence Resort (Tekan Link).

Location: 
Waze: 'Amansari Residence Resort'
Alamat: Jalan Persiaran Seri Alam, Bandar Seri Alam, Johor Bahru, Johor. 




4 comments:

  1. Banyak menu dia dan semua sedap-sedap kannn...tak sabar nak puasa dah...mesti meriah juadah sana sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan sis. Mesti lagi meriah masa ramadhan, siap ada booth bagai hehe

      Delete
  2. akak sukaaaaa laksa johor dia! bubur pulut hitam pun sedap!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.