Cerita 30 April - a little throwback and review

May 12, 2019


Assalamualaikum, =D

Hi semua,

Sebenarnya aku dah lama nak update entry ni. Tapi disebabkan kepenatan bila balik dari office, buat aku rasa macam oklah nanti kot update. So here, huda update entry throwback 30 April lepas ye. 

Sambil update cerita throwback, sambil review. 

The Mall Mid Valley Southey, JB. 

Time pembukaan rasmi hari tu, den tak sempat nak singgah sebab kerja. Bila weekend, dah dekat rumah rasa macam nak rest and malas keluar rumah. So hari tu 30 April lepas, habis je kerja (half day) terus ke sini dengan Farah. Sampai - sampai je, ajak Farah pergi makan. Dari pagi tak sempat nak breakfast, lunch pun dah lambat. Tapi memandangkan perut aku dah lapar sangat, terus je terjah cari restoran. 

Last - last pilih Sushi King, makan bento. 

Lepas makan, round - round kejap sambil window shopping. Pukul 5 lebih (ptg), gerak pergi Legoland Resort, ada event kat sana.

Sampai tepat pada masanya. Nasib baik waze bawa jalan yang tak jammed.
Maklumlah time - time macam tu, orang balik kerja ada certain jalan memang akan jammed. 

Sampai - sampai mestilah terus buat kerja part time aku. Tangkap gambar, then nanti review lah dekat blog ni. Dah siap amik gambar, makan ler hehe.

Ha, nampak tu Ain dari blog (Aku Ain Kau Siapa) dan Farah dari blog (Farahdidi's Blog), gigih ambil gambar makanan. 

Disebabkan kebetulan masa nak amik gambar dessert ni, ada diorang so capture jela gambar candid korang haha 😝.

Review Food for Ramadhan dekat Bricks Cafe, Legoland Resort - Tekan sini atau click pada gambar. 


Part of JDT Blogger with staff of Bricks Cafe, Legoland Malaysia.
Huda, Farah Didi, Ain, Sis Lin, Kak Sunah

Thanks Farah sebab ajak huda plus one dengan Farah 😃.

Lepas habis review dan dinner, apalagi balik ler. Eh tapi sebelum tu sempat singgah Bandar jap, sebab nak amik barang (related dengan kerja aku). Lepas tu kiteorang melencong dekat SF Coffee, yang tak jauh dari tempat aku amik barang tu. 

Pergi sini, semata - mata nak habiskan voucher. Buy 1 free 1 yang akan tamat pada 30 April 2019. 
Dah alang - alang sangat, beli jelah kang rugi kalau tak guna, hehe. 

Selain Starbuck, SF Coffee ni pun best tau untuk lepak. 
Review more about SF Coffee boleh click link ni, atau tekan je gambar atas tu. 


Ok korang, sampai sini je ok yang sempat huda update. Ada lagi entry pending huda tau, nanti huda update ok. 

Anyway thanks korang singgah dan baca blog huda. 

Good Night, Selamat Berpuasa bagi semua Muslim =D.

No comments:

Powered by Blogger.