Spices of Nusantara - Legoland Resort Malaysia



Assalamualaikum, =D

Hi semua,

Dengan tema Nusantara, Bricks Cafe - Legoland Resort menghidangkan pelbagai menu masakan tempatan buat para pengunjungnya. Dari makanan berat hingga ke pencuci mulut, semua ada!

Siap ada juadah istimewa yang direka khas buat tarikan para pengunjung tau. Nak tahu apa juadah istimewa, korang kenalah baca entry ni sampai habis.

Bricks Cafe, Legoland Resort Malaysia

Lets started. 

Nasi Bukhari Kambing 
Nasi Putih
Mee Hoon Goreng Singapore

Spicy Prawn with Basil
Sup Tulang Merah
Lamb Kalio

Broccoli Scallop
Pad
Fish Tomyam

Nasi Impit
Burasak
Lemang

Daging Dendeng
Rendang Tok
Rendang Minang

BBQ Section

Seafood Section

Goreng - goreng Section.
Antara yang dihidangkan adalah,

Durian Roll, Cengkodok udang, epok - epok (karipap), jemput - jemput pisang, getuk ubi dan banyak lagi.

Rojak Buah
Pasembur
Gado - Gado

Pelbagai kuih - muih tradisional turut dihidangkan di sini.


Antara pencuci mulut yang dihidangkan di sini

Pelbagai jenis hidangan kek juga turut disediakan di sini,
Antaranya,



Pelbagai buah - buahan yang turut di hidangkan sebagai pencuci mulut

Fuh banyak betul hidangan diorang. 
Oh ye, nak tahu tak apa juadah istimewanya
.
.
.
Pasta ala Nusantara gitu. Resepi hidangan Melayu.
Ini adalah resipi terbaru chef di Bricks Cafe,
Pasta ni di masak bersama rendang tok dan serunding. 
Rasa dia sedap.


Kalau korang nak try, korang kenalah datang sini dan rasai juadah istimewa ni.

Kalau korang berminat nak berbuka dekat Bricks Cafe bersama keluarga dan sahabat handai, kena booking dulu tempat. Yelah, kot - kot full house, tak dapat nak berbuka dekat sana kan.

Booking:-
Email: admin.fnbhotel@legoland.my
Phone: 607 560 3808/3884

Price details:
RM 148 (per adult), RM 78 (per child)

Info about parking:
Once korang makan atau berbuka dekat sini, harga tiket untuk semua para pengunjung Bricks Cafe dikenakan sebanyak RM8 per entry. 









No comments:

Powered by Blogger.