Lagi, kedai cake yang sedap area Johor Bahru - Cakesbyfash

Assalamualaikum, =D

Hye korang, so kali ni huda nak share lagi kedai cake yang sedap area Johor Bahru ni - Cakesbyfash. Dulu fash adalah homebakers, tapi dah dekat dua bulan dia buka kedai kek ni. Serious proud dekat bakers favourite I ni tau. Kalau korang nak tahu product fash, semua homemade. Sebab tu for me, sedap, dan I repeat beli.

Dijadikan cerita, hari tu sampai je JB, balik dari Desaru, huda terus singgah kedai fash kat area Nong Chik. Sampai - sampai habis stock, sebab sampai dah pukul 5.00petang (time tutup kedai). Tak mengalah, esoknya huda pergi lagi dengan Ain.

Mana tak excited, sebab dah boleh walk in dan beli tartlerts, slice cake, pavlova, strudel dan lain - lain. Bagi pecinta biscoff macam I, korang boleh singgah kedai cakesbyfash. Sebab serious weh, aku paling minat biscoff series fash.
antara product yang I love teruk dari Cakesbyfash is biscoff =D

cakesbyfash
Pavlova.
Kalau fash buat Pavlova coklat, korang kena cepat - cepat beli. Serious sedap.

Huda ni tak berapa nak suka pavlova sebab manis. Ya Allah. Tapi cakesbyfash punya Pavlova ni, tak manis sangat. So I suka.


cakesbyfash


cakesbyfash

cakesbyfash

Ala, gambar tartlerts biscoff lupa nak amik hari tu.
Tapi serious semua product biscoff fash ni, I suka.

cakesbyfash

cakesbyfash

cakesbyfash

cakesbyfash

cakesbyfash

cakesbyfash

cakesbyfash
Semua tartlerts ni, sedap. 
Kecuali yang ada jammed tu, I tak rasa lagi. Lain - lain mostly semua I dah rasa.

cakesbyfash
Ni cake baru yang fash jual, apa nama dia ekkk I lupa.
Tapi serious sedap. First time I rasa, ingat Tiramitsu tau. Rupanya bukan, tapi rasa dia ala - ala tiramitsu. Sedap sedap!

cakesbyfash

cakesbyfash

cakesbyfash

cakesbyfash

Basically cake - cakes fash ni, tak mengecewakan.
Cuma ikut taste orang juga. Ni semua antara yang I dah pernah try.

cakesbyfash
cake ni nanti I try ek. belum try lagi hehe.

cakesbyfash
burn cheese cake yang sedap. 

cakesbyfash
Eh macam semua I cakap sedap je,
hahahhaa. 

Dah nama #foodhunting kan. So I jujur jela. Plus I bukan sekali dua beli dengan fash. Dari fash jadi homebakers kot, I start order dengan dia, hehehe.

To order/to buy :-
Walk in (cakesbyfash)04-01, Jalan Kolam Air 1, Kampung Nong Chik, 80100 Johor Bahru, Johor

Call013-918 1464

Instagram : Cakesbyfash


cakesbyfash
External dengan Internal design Cafe cakesbyfash ni pun lawa.

cakesbyfash
Disebabkan service fash take away, so while waiting korang boleh duduk kejap kat luar ni.

cakesbyfash
While waiting kononnya, gitu.
antara peminat cakesbyfash gitewwww :P

4 comments:

  1. Fuhhh, terliurrrr nengoknya!!!
    Betul betul pencinta brand dorang ek..Nanti bebila free time ke Nong Chik, boleh singgah..Huhu~

    ReplyDelete
  2. desserts kat sini sangat menggiurkan. sedap nampak. 😋

    ReplyDelete
  3. sedap2nya tgk smua cake tu...yummyyy

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.