Finally habis tengok My Lecturer My Husband Season 2 review

Assalamualaikum =D

Hi korang. Yes, finally habis tengok My Lecturer My Husband secara online dekat WeTV. Rasa macam gigih ye, siap subscribe the channel semata - mata nak tengok drama ni, MasyaAllah. Series 2, My Lecturer My Husband ni mengisahkan kehidupan Inggit dan Arya dalam berumah tangga. Liku - liku kehidupan, di mana Inggit harus terima Arya sebagai seorang suami, cara dia nak sesuaikan diri sebagai seorang pelajar, isteri, dan bakal ibu kepada anak mereka.

My Husband My Lecturer Season 2
My Lecturer My Husband Season 2
Apa yang aku boleh cakap, cerita ni ok lah. Best juga.

Cuma iyelah, bila aku terus tengok siri kedua ni, adalah juga beberapa soalan yang berada di benak fikiran aku. 

Antaranya, macam mana Inggit boleh berkahwin dengan lecturernya, Pak Arya? Kenapa dia boleh putus dengan boyfriends dia? Apa hubungan dia dengan Doctor Tristan, yang merawat suaminya? Kenapa Arya, macam jelous lebih bila Inggit bebual - bual dengan Doctor Tristan semasa di Hospital?
Lah…Is it her boyfriends dulu?

Oleh sebab tu, aku terus decide marathon sekejap My Lecturer My Husband season 1, di saat - saat menunggu episode baru My Lecturer My Husband Season 2. 

Total episode My Husband is My Lecturer (Season 2) - sebanyak 10 episode.

My Husband My Lecturer Season 2
My Lecturer My Husband Season 1.
Bila tengok yang ni, baru aku faham.

Dalam episode ni, Inggit dan Arya sangat struggle.
Jawapan dari persoalan aku dah terjawab.

Inggit dan Arya berkahwin, di atas permintaan terakhir ayahnya. Masa tu ayah Inggit sakit, like normal story ayah dia nak someone yang boleh jaga Inggit. Dia pilih Pak Arya, sebagai menantu.

Inggit terima, sebab tak nak lukakan hati kedua orang tuanya.

Masa ni tengok betapa struggle Inggit nak adapt dengan kehidupan berumah tangga, dan menerima Arya sebagai suaminya.

Tak lupa Pak Arya, yang banyak bersabar dengan isterinya. Banyak bertolak ansur. 

Pada huda, both season ok, dan best untuk tengok.

Total Episode My Lecturer My Husband Season 1 - sebanyak 8 Episode

Untuk both season (Season 1 & Season 2) :-
Huda suka dengan watak Arya dan Inggit.
Macam mana diorang jaga relationship suami isteri, keluarga, dan kawan - kawan.
Both balance.

Suka juga dengan watak Arya, yang cool. 

Kawan Inggit, I’im (or maybe call Lim? Is it), its girls. I’im pun seorang yang cool. Kawan paling rapat kepada Inggit. Apa apa, mesti Inggit akan story dekat dia first.

Tengok online My Lecturer My Husband Season 1 & Season 2
Dekat WeTV. 





3 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.