Hari tu add on makeup untuk raya

Assalamualaikum =D

Hai korang. Memadangkan dah endemik, semua pakat cari baju raya. Jalan jammed. Alhamdulillah, tahun ni plan beli awal. Tu pakat gambar raya satu family, once semua dah ada baju raya. Hari tu add on makeup untuk raya pula. Amboi. Kemahen aku ni tau.

Huda add on mana yang tak ada. 3 barang makeup je. Beli kat drugstore, harga pun murah.

Hari tu add on makeup untuk raya
Photoshoot terus.

Eyeliner - Nurraysa. Beli dengan kawan (agent - online) - second purchase.

Lipstick (Palladio), shade pink colour - first time beli.

Liquid foundation (Wardah), shade Light Bidge - first time beli.

Hari tu add on makeup untuk raya
Terus cuba. Tak tunggu lama.


My review :-

Liquid foundation (Wardah), shade Light Bidge.
Liquid foundation ni, tak fully coverage (kalau pakai nipis). But kalau nak nampak fully coverage (kena pakai tebal sikit).

Sesuai, kalau nak makeup light light, boleh guna liquid foundation (wardah). Terlalu ringan. Mudah juga nak remove (guna makeup removal).

Untuk dinner memang tak suggest. Kalau nak makeup light light, boleh la.

Lipstick (Palladio), shade pink colour.
Lipstick ni, pun macam ringan. Lepas tu, kurang onz (pada huda).

Warna dia oklah not bad. Texture, moist.
Tapi huda tetap apply lip balm dulu, sebab memang dah terbiasa.

Eyeliner - Nurraysa
Dulu best, ni pun best. Cuma kena apply nipis. Kalau tebal sangat tak lawa. Yang ni kena pandai apply. Masa cuba, huda pakai ter-tebal. First time kan guna, Lepas beli.

Pekat. Tahan.
Nak remove tu, kena sental sikit (guna makeup remover). Sbb dia huda ter-apply pekat. Mata nampak garang. 

So far, huda memang suka Eyeliner Nurraysa ni, sebab dulu pernah beli, sekali. Kira ni, kali kedua beli eyeliner Nurraysa ni. 

Preparation raya korang macam mana?




1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. fd wardah tu best jgk..
    xsabar nk g shopping brng mekap raya kat watson.. tgh sale ni.. hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.