Hari ni MC, kereta pula susah nak start

Assalamualaikum =D

Ketika huda sedang menulis, huda berada di klinik panel. Menunggu giliran, nama dipanggil untuk di periksa oleh doctor bertugas. Yes, currently I typing using phone. Dah la phone I comel molek, tapi mujur masih ok lagi nak type. Hari ni MC, kereta pula susah nak start.

Agak lambat pergi klinik, sebab tadi lepas Subuh tertido dek kerana kepala pening ya amat. Aku terjaga pun, bila phone office berdering riang. Pantas siap, pergi klinik. Time nak start kereta tulah, susah pula nak start tiba - tiba.

Aku terus minta tlong abah check. Abah try start, beberapa kali juga. Baru ok. Abah cakap, minyak tak naik. And abah cakap bukan masalah besar. Walaupun masalah kecik, tapi nak raya ni haha. Aduhai keretaku.

Pantas, aku telefon abang foreman yang aku kenal. And he said, Nanti Esok dia tengokkan kereta aku. Dia detect, maybe fuel pump. Tak apa, esok kita tengok macam mana.

Kita MC, dia pun kebetulan nak MC. Aduhai keretaku ✌🏻.

Still waiting ke bilik doctor, dah 1 jam haha.
Aku bosan, tulah aku cepat - cepat ambil phone dan menulis di blog.

Semoga kereta aku, baik - baik sahaja.
Bila dah duduk and kerja dalam department maintenance ni, banyak juga benda aku belajar. Even kereta you rosak sikit, cepat ambil langkah pergi check. 

Sebab bila you biarkan. Ada benda yang dia boleh “berjangkit”, atau benda tu akan jadi major.

Antaranya , tyre. Tyre benda yang senang nak nampak. Rajinkan pump tyre, make sure angin selalu ada. Jangan bawa, and redah even angin kurang. Takut tengah jalan, tyre boleh tembak. Lagi bahaya.

Stay safe everyone =D



1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Alahai ujian ramadan... moga dipermudahkan semuanya...

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.