Buffet Ramadhan ala Kampung - Selera Kampungku, Holiday Inn

April 20, 2021

Assalamualaikum =D

Hai korang. Bila berada di tengah - tengah bandar ni, memang senang sangat nak cari makanan yang best - best. Name it? SDS, Pizza Hut, Cafe - cafe viral, semua ada. Cumanya itulah, bulan puasa ni jarang nak ada makanan ala - ala kampung.

Kali ni Holiday Inn bawakan korang, Buffet Ramadhan Ala Kampung yang berada di tengah bandar. Kenapa pula kat tengah bandar? Yes, of course. Kalau korang nak tahu, Holiday Inn ni, dia satu bangunan dengan Shopping Complex JBCC. Dulu pun Huda confuse, siap tanya kawan "tang mana nak masuk Holiday Inn ni"?

La, rupanya kena masuk bangunan JBCC. Bila dah naik kat parking, nanti ada petunjuk arah untuk naik ke Holiday In JBCC, yang terletak di Tingkat 7. Situlah lobi dia. 

Holiday Inn Buffet Ramadhan 2021

Masuk pintu utama je, korang akan jumpa decoration ni. 
Classic gitu. Tema Buffet Ramadhan kali ni pun "Selera Kampungku"

Then naik ke Tingkat 8 untuk ke Restoran Dine @ Eight, Holiday Inn JBCC.

Holiday Inn Buffet Ramadhan 2021
Sampai je tingkat 8, mata korang disaji dengan decoration ni pula. 
Tempting pula huda tengok deco ni. Cantik. 

Untuk pengetahuan korang, ini merupakan kali pertama buffet ramadhan di adakan di JBCC tau. Huda pernah datang beberapa kali juga kat Holiday Inn ni, masa tu first time diorang perkenalkan Buffet Friday and Saturday diorang.

Oh lupa bagitahu, Hotel Holiday Inn ni baru buka tak sampai setahun. Tapi huda tengok, ramai je yang singgah. Sebab dia punya ruang makan yang besar, sempoi. Lepas tu siap ada tempat lepak ala - ala cafe tu. Best sangat.

Buffet Ramadhan Holiday Inn - Selera Kampungku

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn
Dari meja utama Restoran Dine @ Eight Holiday In JBCC ni, korang boleh tengok decoration dia. 

Nampak classic je decoration Gulai Kawah Station ni. 


Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn
Gulai kawah rendang, kari. 

Aduhai dah lerr tengah puasa ni...


Buffet Ramadhan 2021 - Holiday InnKambing Bakar ni, kalau pekena dengan sos black paper dia pehhhhh lagi sedap. 
Tiba - tiba teringat pula rasa keenakan sos black paper dia. 

Tak ada pula salmon. Kalau ada salmon, makan dengan sos blackpaper dia pun sedap. 

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn

Warung Kambing Bakar nama diberi. 
Korang memang kena cuba satu satu sos ni. Paling huda suka, black paper sos dia. 

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn
Ayam Bakar
Ikan Goreng Tepung


Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn
Udang Goreng.

Jap. Mesti korang tertanya - tanya berapa harga Buffet Ramadhan kan?

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn
Sate

Harga Buffet Ramadhan dekat Holiday Inn ni - 
RM 138 per adult, 
RM 68 per child ( 6 - 12 years old)

Tapi bestnyaaa, Holiday Inn berbesar hati nak bagi promotion kat korang semua.

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn


Harga Buffet Ramadhan Holiday Inn 2021, after discount:-
RM118 net per adult. 
(Promotion less RM20 untuk per adult). 

Cara nak dapatkan harga promo:-
Media Name: byfarahh
Guest Name: (Guest Name)
Contact No: (Guest Contact Number)
No. of pax: (Berapa pax yang korang nak tempah)

Kena bagi details di atas, dan Whatsapp :-

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn

Tanpa kuih - muih tak lengkaplah sarapan pagi kalau kat Johor. 

Begitu juga dengan Ramadhan. 

Tanpa kuih, tak lengkaplah berbuka kita guys. 

Huda kalau berbuka, kekadang terasa gak nak makan kuih. Lagi nampak pelbagai kuih - muih disajikan, rambang mata jawabnya lah nak pilih mana satu...

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn JB



Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn

Tanpa ulam - ulaman tak lengkap juadah hidangan kampung kita. 

Ada beberapa jenis sambal, korang tinggal pilih je mana yang memikat dek selera. Gitu

Info :
Buffet Ramadhan akan berlangsung dari 17 April 2021 - 9 May 2021. 

Harga promo yang huda bagitahu tadi pun valid sampai 9 May 2021 juga. 

Jadi tunggu apa lagi. Beli sekarang. 

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn

Mesti ada yang tertanya - tanya, nak makan kat hotel. Ada penjarakan social ke? Selamat ke?

Yes, of course guys. Hotel mana - mana pun, waimah restaurant, turut menjaga SOP mereka. Ketat. Tight. 

Contoh, macam kat Holiday Inn ni,

Buffet Ramadhan 2021 - Holiday Inn
Meja bersusun cantik jarak 1 meter each family. 

Selamat. 

Masa nak ambil makan, korang kena pakai mask dan sarung tangan yang disediakan. InsyaAllah selamat.

Apa pun yang penting kita jaga kita. Take care semua =D

You Might Also Like

0 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.