Berbuka puasa ala buffet dekat GBW Hotel Johor Bahru - Pelita Ramadhan

April 19, 2021

Assalamuaikum =D

Hai korang. Alhamdulillah hari tu masa puasa ke-2, huda berkesempatan berbuka puasa dekat GBW Hotel, Johor Bahru. Balik dari office yang terletak di  Tampoi, sanggup ke bandar semata - mata nak having buffet dinner untuk berbuka puasa nanti. Oh ye, huda pergi dengan Ain dan Faradidi. Jarang 3 Farah ni duduk makan sama - sama. Masing - masing sibuk bekerja.

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Meet geng farah
haha

Bukan selalu lepak bersama, time - time gini je berkesempatan sembang lama sikit. Maklum lerr memasing busy kerja. 

Bila dah nama buffet ramadhan kan, kita kena 'enjoy' dengan makanan kejap. Sekali - sekala. Apa yang huda boleh cerita dengan korang, GBW antara hotel yang murah. Harga buffet Ramadhan bawah RM100 per person. Dan dengarnya kalau buy 5, boleh free 1 voucher makan. 

Macam berbaloi gak, kan?

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Ok itu dia, sempat pun snap harga buffet ramadhan ni, ada promo tau guys. 

Promo (buy 5, free 1) & (buy 2, free 1). Info as per below:-
RM92 per adult (buy 5 free 1)
RM45 per senior citizen/child (buy 2 free 1)
(valid only 30April 2021)


Harga sebenar (without promo)
RM92 per adult
RM45 per senior citizen/child 

Buffet Ramadhan valid from 14 April till 15 May 2021. 

More info : 
contact (Ms Aiza) - https://www.wasap.my/60167233558

Hidangan Buffet dekat GBW Hotel, Johor Bahru
Kalau nak bercerita tentang makanan memang kat GBW Hotel ni, antara hotel yang menyediakan hidangan - hidangan buffet yang menyelerakan. Mostly kawan huda pun cakap, makanan kat GBW ni sedap. Huda sendiri berpuas hati dengan hidangan yang disediakan. 

So jom cuci mata tengok hidangan - hidangan makanan yang best kat sini. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Pembuka selera, ulam - ualaman. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Ikan kering pun ada. Ni kalau makan dengan sambal ni, ngam sangat tau. Rasa dia fuhhh sedap betul. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Sambal Goreng 
(Sambal ggoreng ni style orang jawa, and popular dekat Johor). 

sedap. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Ni Lemak Pucuk Paku dan Keledek Pekan Nenas

Fuh, ni betul masakan style kampung.

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Telur dadar. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Ayam masak sambal

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021


Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Sambal sotong dan petai. 
Ya Allah, serious sedap. Walaupun pedas. 

Peh serious memang ngam dia punya masakan tu tau. 
Ni memang makanan kampung yang huda favourite sangat, kalau sambal bersama petai ni. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Rendang Ayam
Siapa peminat ayam rendang can try once tau kalau datang sini. 

Hidangan Kambing Golek pun ada guys.
Sorry huda tak sempat nak amik gambar. Tapi huda rasa ain amik kambing golek. Sedap, serious sedap. Dia punya black paper sauce, dengan perapan kambing golek tu. Ya Allah yummy sangat rasa dia. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Nasi Briyani Kambing
(sama station dengan Kambing Golek). 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Chef tengah bakar sate. 

Korang tahu masa huda lalu tu, huda rasa bau dia sedap sangat. 
Bila makan pun sedap ye rasanya. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Sate ayam sudah siap di masak.

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Ni pula station/booth mee. 
Segala mee ada.
Korang boleh pilih, nak mee soto, mee sup dan ada lagi beberapa jenis hidangan mee yang disediakan. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Chef tengah buat roti john. 
Roti John yang sedang di masak, bau dia pun sangat memikat selera ye akak abang. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Bubur Cha cha

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
Serawa durian. 

Antara hidangan dessert yang di hidangkan untuk para tetamu.

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021
and yes, huda rasa dia punya pudding custard tu tau. Serious sedap.

Ain yang duduk sebelah pun kata sedap. 
So korang kena try tau. 

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021

Buffet Ramadhan GBW Hotel 2021

Fuhh bestnya cuci mata ni. 
Jangan hanya cuci mata. Mana dok area JB, jom lerr singah berbuka sini. 

Serious tak rugi. 
Oh ye, masa huda pergi pun nampaknya ramai tau. 

Cepat - cepat booking tau, sebelum tarikh promo tu habis hujung bulan ni. 

Promo (buy 5, free 1) & (buy 2, free 1). Info as per below:-
RM92 per adult (buy 5 free 1)
RM45 per senior citizen/child (buy 2 free 1)
(valid only 30April 2021)

Harga sebenar (without promo)
RM92 per adult
RM45 per senior citizen/child 

Buffet Ramadhan valid from 14 April till 15 May 2021. 

More info : 
contact (Ms Aiza) - https://www.wasap.my/60167233558

You Might Also Like

0 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.