Pergi Bazar Ramadhan tapi tak tahu nak beli apa

April 24, 2021

Assalamualaikum =D

Alhamdulillah dah hampir 13 hari kita berpuasa guys. Its rezeki, sebab kita sihat dan boleh berpuasa. Macam mana puasa korang tahun ni? Ok?

Huda serba sederhana, like usual la guys. 

Bila dah kerja, bila kat rumah dah jarang beli makanan kat luar. Kalau beli pun, air atau makanan yang buat tambah - tambah. Seperti kuih - muih, otak - otak, dan lain - lain yang mungkin juga boleh memikat selera huda. 

Bazar Ramadhan
Hari tu teringin, nasib baik ada guys rojak asma ni.

Bagi yang bukan orang Johor, Rojak Asma ni lebih kurang pasembor je. 

Kat Johor guna kuah kacang, sebab tu nama dia rojak asma. 
Jap, rasanya Pasembor pun lebih kurangkan rasanya?


Huda tak tahulah kenapa since PKP ni macam rasa "tak ada makanan sangat", walaupun banyak je makanan yang dijual dekat bazar ramadhan.

Padahal dulu masa study, kemahen beria tau pergi Bazar Ramadhan sebab makanan best - best. Pelik I.

Korang masak ke, pergi beli kat Bazar Ramadhan? 

p/s : Oh ye, kalau pergi Bazar Ramadhan, jaga penjarakan dan selalu pakai mask ok. Take care korang.


You Might Also Like

3 Comments

  1. i beliii.. tp skrg beli pun yg ringan ringan je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan non. memang jalan je, bukan tak menarik tapi rasa mcm biasa hahaha

      Delete
  2. saya belum jejak kaki ke bazar. hati teringin nak pergi tapi tak de lah sampai meronta nak pegi. bagi laluan dekat c19 dulu la, kita stay at home je.

    hari hari masak.

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.