Dapatkan berita sahih COVID-19

by - March 14, 2020Assalamualaikum, =D


Dapatkan berita sahih COVID -19. Hye semua, pasti sedia maklum bahawa COVID-19 kini sudah dalam golombang kedua. Di mana gelombang kedua ni, adalah kontak rapat kepada kontak rapat. Walaubagaimana pun, anda sentiasalah berwaspada dengan keadaan masa kini dan jarakkan diri dengan mereka yang bergejala. Jika ingin keluar dan bercampur dengan individu ramai, selalu pakai mask, dan hand - sanitizer. Atau sebenarnya buat masa ni, jangan keluar sangat untuk jaga keselamatan dan kesihatan diri dan keluarga.

Terdapat pelbagai berita yang tidak sahih/palsu yang telah tersebar di media - media social, seperti yang diberitakan. Untuk mendapatkan berita yang sahih dan dipercayai, boleh tengok berita yang disiarkan di televisyen dan update - update terkini di laman social Kementerian Kesihatan Malaysia dan Telegram Majlis Keselamatan Negara. 

Berita Palsu/Fake yang pernah tersebar.Facebook | Instagram Kementerian Kesihatan Malaysia


Anda amat dinasihatkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia untuk sentiasa mewaspadai rakan sekeliling anda. Dan mereka yang rasa diri tak sihat, seperti ada gejala seperti demam, batuk, selsema atau sesak nafas, teruslah berjumpa dengan doctor, dan dapatkan nasihat mereka dengan segera. 

You May Also Like

4 Comments

 1. yeah true. i joined the group and follow all the updates.
  stay safe everyone.

  ReplyDelete
  Replies
  1. True. We need to find for the true news

   Delete
 2. akak pun sentiasa tunggu update sahih dari MKN dengan KKM...

  ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D