Kenangan

September 02, 2018


Assalamualaikum =D

Hi,

Sebenarnya tadi tengok gambar - gambar masa zaman study. Ada yang dah takde dalam simpanan (dekat laptop), sebab laptop pernah terkena virus, masa zaman study dulu. Tak sempat nak back up. Sedih gak makcik. Tapi nak buat gane kan, dah terjadi.

Luckily, ada lagi gambar yang masih sempat di tangkap dan disimpan dengan rapi. Jadi bolehlah buat kenangan, di masa akan datang.

Related image

Dan tiba - tiba, teringat all of this word about 'kenangan':-
Ada kenangan yang mudah untuk diluputkan dari ingatan,
Ada juga kenangan yang sukar untuk kita lupakan,
Ada juga kenangan yang kita nak kekalkan,
Kenangan itu menjadi satu cerita baru dalam hidup kita,
Kenangan itu juga mungkin memberi satu pelajaran buat kita di masa hadapan,
Nak tak nak, cubalah, ambil kenangan itu sebagai satu cerita yang positive, biarpun ianya pahit untuk ditelan, tetapi berguna dimasa akan datang. 


4 comments:

  1. Banyak juga la gambar masa study , kalau la dapat simpan elok-elok, memang tak tertulis semua kenangan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. kenangan memang tak tertulis, hanya menjadi ingatan sepanjang zaman. Cehhh gitu, haha

      Delete
  2. Sama laa banyak gambar dah terdelete. Sobs sobs sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurm tulah, tak sempat nak save buat kenangan...sedih pula

      Delete

Powered by Blogger.