Unpopular Opinion - Cari idea dekat Pinterest

 Assalamualaikum, =D

Hai semua. So hari ni, huda saje jelah nak share dengan you guys one of tempat untuk cari idea for your content. Mungkin ni unpopular opinion dari huda, tapi personally huda suka sangat dengan Pinterest tu tau. Yes, maybe you guys boleh google and cari pinterest. 

Apa pinterest tu? 

Pinterest ni, tempat cari idea for specific content sebenarnya. Contoh, you guys nak cari idea untuk deco rumah. Idea untuk content media social yang lain, pun ada. Mostly yang rajin upload dekat Pinterest ni, luar negera. Tapi huda suka baca. Best sebenarnya, lebih lagi untuk blogger. Pendapat huda jela tapi. 

(Tapi, tu takde apa apa maksud lepas tu. Dia biasalah Johorean ni, memang sejenis suka cakap tapi, ek. Tu sama maksud, tapi berbeza situasi mungkin).

Bila baca tips dari omputeh (orang luar negara), kalau upload content dekat Pinterest pun viewyou boleh naik sebenarnya. 

Secara ringkasnya juga, Pinterest ni kira laman web sama macam media social yang lain. Cumanya, maybe dia tak popular sangat lah. Sama je, macam instagram. Dekat Pinterest ni banyak idea info grafik (kalau bahasa instagram - carousel). Then mereka ada buat mindmap semua tu. Sama je dengan Pinterest sebenarnya. 

Pinterest ni,mungkin tak popular. Tapi dia dah lama popular di hati siapa kenal. Huda mula kenal dengan Pinterest ni, since awal blogging. Yelah,masa tu zaman student. Semua nak godeh,semua nak try.Untuk info juga, Pinterest mula launch pada tahun 2010. Meaning dah 13 tahun la kiranya Pinterest beroperasi di seluruh dengara. 


2 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. pinterest salah 1 alternatif nak jana idea juga.. kat luar negara mmg famous sekali platform pinterest utk blogger..

    ReplyDelete
  2. Pinterest tmpt lepak paling best untuk gali idea.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.