Beberapa barang penting yang huda akan bawa semasa short trip

Assalamualaikum, =D . Alhamdulillah seperti yang dirancang pada minggu kedua di bulan Januari, kami satu family bertolak ke Utara Malaysia. Dari Selatan ke Utara gitu. 3 hari 2 malam di sini. Pergi sebab ada jemputan kahwin sepupu mak I, di sini. Cousin mak, berkahwin dengan orang Utara, and dah pindah sini for many years. So ni dah 2 kali la, anak kepada sepupu mak I kahwin. Meaning yang kahwin tu, dua pupu I ler. Bila short vacation, ini beberapa barang penting yang huda akan bawa semasa short trip.

barang penting yang huda akan bawa semasa short trip
Selain duit yang mencukupi, handphone dan beberapa item lain yang penting untuk short vacay. Powerbank juga antara item yang terpenting untuk huda, bagi memenuhi beberapa barang penting yang huda akan bawa semasa short trip.

Takde powerbank rasa tak lengkap. Bila - bila masa sahaja, kita perlukan dia masa travel.

barang penting yang huda akan bawa semasa short trip
First of all, perempuan kan. Semua nak ada.
Bag baju (bag sandang), bag untuk letak all my bag kecil, handbag, dan bag baju kotor.
This all item must have.

Ok kita focus kepada bag yang huda letak all my bag kecil, while travelling. So that is why huda suka tote bag yang besar, supaya memudahkan I letak barang - barang I.

P/s: huda sejenis suka pakai bag sandang, sebab untuk seorang kan. Plus lagi senang. Bukan tak suka pakai luggage, tapi kalau short vacation memang lagi prefer bag sandang. Bag bag lain, kita boleh selit selit je.

barang penting yang huda akan bawa semasa short trip
Ipad.
Since ada ipad, mana - mana je I bawa. If ada benda nak update dekat blog, so I just directly update.
Tengok pada kelapangan. 

Wifi?
Data kan ada, so kita guna hotspot sendiri je.

barang penting yang huda akan bawa semasa short trip
Ni bag untuk letak barang mandi, tapi huda guna untuk letak telekung dan sejadah travel.
Since lepas pendamik, memang di cadangkan untuk bawa telekung dan sejadah sendiri. 
Bag ni selalu letak dalam kereta. Kalau ada kerja luar, atau lepas kerja pergi some where. Senang je, ada bag ni.

Bag freegift dari top. Actually dulu pernah collabs dengan TOP. 

barang penting yang huda akan bawa semasa short trip
Bag untuk letak barangan mandian.
All must have. 

Shampoo, and sabun mandi memang huda suka letak dalam botol kecik. Botol tu just beli kat kedai RM2, or mana mana yang ada jual. Sonang ye. Jadi tak payah gusar.

Perempuan geng. Mana nak selesa pakai shampoo lain, mesti nak shampoo sdn bhd. Takut rambut rosak. Insaf dah, haha.

barang penting yang huda akan bawa semasa short trip
Bag makeup.
Comelkan bag ni?
Actually ni, orang bagi for review. Cream Matte (Gincu), dan Eyeliner for review.

I kalau ada bag yang I rasa comel, plus boleh guna. I simpan. Jadi jimat tak payah beli.

barang penting yang huda akan bawa semasa short trip
Novel.
Bawa je incase bosan, nak baca.
Memang dari dulu, kerja I kalau travel mesti bawa novel. 

P/s: I think satu benda I terlupa. And I rasa kena bawa - Pin Tudung.
Asyik lupa je nak bawa lebih. Al maklumlah perempuan kan, kadang tercabut sana sini.
For next, kena bawa la. 


1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. Beg untuk beg2 kecik. Haha ok bunyi sangat gigirl di situu. Soo comel.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.