Lepak Kopi Tenggek dengan adik dan cousin

Asslamualaikum =D. Let’s throwback seketika. Tahun lepas, pertama kali huda lepak sambil mengopi dekat Kopi Tenggek area kampung. Tipulah kalau cakap, huda tak pernah singgah dekat Kopi Tenggek sebelum ni. Pernah. Few times. Cuma tak pernah lepak makan sana, since mula - mula viral. Al - maklumlah, kalau dah balik kampung tu, lagi selera bertambah bila makan masakan kampung, yang Mak Ngah, atau mak sedara lain masak. Pula tu, kampung huda tak jauh dari situ. 

Dijadikan cerita, tahun lepas Nov 2022, cousin kahwin. Majlis di kampung. Lepas majlis, huda ajak adik, dan seorang lagi cousin pergi Kopi Tenggek. Ramai. Dari awal datang, sampai dah siap minum kopi masih ramai. Alhamdulillah, rasa bangga juga bila Kopi Tenggek viral ni. Al maklum, orang kampung 😂. 

Finally lepas dah lama viral baru berkesempatan singgah makan sini.

Since I kampung kat daerah Pontian, so I pernah la beli keropok lekor dekat Kopi Tenggek ni banyak kali dari I sekolah lagi. 

Dulu namanya bukan Kopi Tenggek. 
But yang I tahu, memang mereka start dengan product lekor chips, dan keropok lekor sendiri. Di situ la tempat produce, dan tempat jual.

Personally, huda memang suka dengan Keropok Lekornya. Sangat lembut, dan sedap.

Beli frozen banyak kali, bawa balik JB.


Since sekarang I suka minum kopi, so I would like to try their kopi tenggek.
Sedap.

Lepas dah berapa lama viral, Farah baru berangan nak cuba haha.

I beli kopi susu, yang lain kopi O.
Dan tak lupa keropok lekor yang sedap.

p/s - masa makan, rasa tak puas. Sebab sikit. Rasa macam beli frozen lagi puas, goreng sendiri kat rumah. Sedap makan panas - panas. 

See. Ramai orang. 

Ni la lekor chips. Product mereka since dulu.
Memang sedap.

Dulu masa atok sihat, time abg kahwin. Atok siap beli beberapa kg bawa Johor 😂.

Memang tak rugi lah kalau you guys singgah Kopi Tenggek ni. 

Location :-
Kopi Tenggek Tanjung Piai

1 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. byk kedai kopi viral skrg ni.. xterkejar nk singgah.. hihi..

    kepok lekor nmpk menarik..

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.