Beli starbuck since dah nak raya

Assalamualaikum =D

Hai korang. Memandangkan dah nak raya (masa tu 29 Ramadan), tiba - tiba aku rasa macam nak minum starbuck. Kalau minum starbuck, takkan nak minum sorang kan? Since dah stay dengan family, belikan sekali family punya.

Tak tau pula yang raya awal sehari.

Beli starbuck since dah nak raya
Memandangkan dalam listing tu, tak tulis sapa punya. Semua aku letak nama fara, haha. Dengan mak, abah, abang, dan akak ipar yang takde nama farah pun, aku letak sekali nama 😝.

Then abah cakap, “eh nama farah” (dekat cawan). 
Huda replied, yela anak anak abah kan nama farah. Abg kata pula - “aku pun sama,”. Haha sebab adik - adik kau, farah 😝.

Since hari tu, tiba - tiba nak minum “air sedap”, tu yang beli. Plus aku dan family, memang sangat lah jarang minum starbuck ni. Mahal tau.

Menu yang aku suka kat starbuck ni, Mocha dan any chocolate flavour. Sebab “tak reti”, nak minum kopi jenis lain. Even air custom, dekat starbuck (yang viral) pun aku tak beli. Lagi pun harga cecah, puluhan ringgit. Segelas belas ringgit pun, dah mahal. 

Kadang je “reward diri” macam ni. Orang cakap, “minum mahal”, pun one of self reward. Setiap orang, dia ada cara tersendiri nak reward self dan family. 


2 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

  1. samalah. tak pandai beli air custom made. balik2 beli hazelnut latte

    ReplyDelete
  2. xreti jgk nk order resepi lain.. ikut je resepi asal.. haha..
    itu hari ade jgk skali berbuka dgn air starbuck..
    betul la kan reward diri sekali sekala.. ihiks

    ReplyDelete

Post a Comment

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.