Lagu Fatamorgana dan Maksud Fatamorgana

Assalamualaikum =D

Hai korang. Thanks a lot for positive words, dalam entry sebelum ni. Huda just nak share, bila huda down, recently huda suka dengar lagu nasyid Fatamorgana dari Hijjaz. Hari ni huda nak share Lagu Fatamorgana dan Maksud Fatamorgana.

Fatamorgana bermaksud - Sesuatu yang bersifat khayal.

Apa je yang ada kat dunia ni, bersifat sementara dan pinjaman dari Allah. Sebab tu ramai orang pesan, letak 100% pengharapan hanya pada Allah.

I'm not very good in person, so huda tak nak talk more about this. Huda pun masih lagi belajar untuk dekatkan diri more dekat Allah. Kita manusia, selalu ada up and down.

Lagu Fatamorgana ni, or even banyak lagu nasyid yang bila kita dengar sedikit sebanyak buat kita sedar dari khayalan.

Antara liriknya - "Sabar menempuh Jalan tetapkan Iman dihati, Yakinkan janji Tuhan Syurga yang sedia menanti. Iman lah penyelamat dunia penuh pancaroba, hidup akhirat kita kekal bahagia,".

Lagu Fatamorgana dan Maksud Fatamorgana

Lirik Lagu Fatamorgana - Hijjaz

Pulanglah pada Tuhan cahaya kehidupan
Syarat bahagia di dunia
Akhirat kekal selamanya pada Allah, Allah
Sudah menjadi lumrah kehidupan di dunia
Cabaran dan dugaan mendewasakan usia
Rintangan dilalui tambah pengalaman diri
Sudah sunnah ketetapan Ilahi
Deras arus dunia menghanyutkan yang terleka
Indah fatamorgana melalaikan menipu daya
Dikejar dicintai bak bayangan tak bertepi
Tiada sudahnya dunia yang dicari
Begitu indah dunia siapapun kan tergoda
Harta, pangkat dan wanita melemahkan jiwa
Tanpa iman dalam hati kita kan dikuasai
Syaitan nafsu dalam diri musuh yang tersembunyi
Pulanglah kepada Tuhan cahaya kehidupan
Keimanan ketakwaan kepadaNya senjata utama
Sudah menjadi lumrah kehidupan di dunia
Cabaran dan dugaan mendewasakan usia
Rintangan dilalui tambah pengalaman diri
Sudah sunnah ketetapan Ilahi
Deras arus dunia menghanyutkan yang terleka
Indah fatamorgana melalaikan menipu daya
Dikejar dicintai bak bayangan tak bertepi
Tiada sudahnya dunia yang dicari
Begitu indah dunia siapapun kan tergoda
Harta, pangkat dan wanita melemahkan jiwa
Tanpa iman dalam hati kita kan dikuasai
Syaitan nafsu dalam diri musuh yang tersembunyi
Pulanglah kepada Tuhan cahaya kehidupan
Keimanan ketakwaan kepadaNya senjata utama
Sabar menempuh jalan tetapkan iman di hati
Yakinkan janji Tuhan syurga yang sedia menanti
Imanlah penyelamat dunia penuh pancaroba
Hidup akhirat kita kekal bahagia
Imanlah penyelamat dunia penuh pancaroba
Hidup akhirat kita kekal bahagia
Pulanglah pada Tuhan cahaya kehidupan
Syarat bahagia di dunia
Akhirat kekal selamanya pada Allah, Allah



Lagu Fatamorgana dan Maksud Fatamorgana Lagu Fatamorgana dan Maksud Fatamorgana Reviewed by Farah on September 20, 2021 Rating: 5

1 comment:

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.