Best juga stationery kedai RM2 ni

Assalamualaikum =D

Hai korang. Actually huda cecuba, try test la beli stationery kat kedai RM2 ni tau. Ya Allah, rupanya best juga stationery kedai RM2 ni ek. Tulis pun quick ok, best. Sebab huda jenis memang suka pen yang 0.5mm tu, tirus jeee tulis. Best.

Actually hari tu, pen aku dah habis dakwat. So aku nak restock, masa tu kedai buku tak buka lagi. Aku jenis kan tak reti sabar, sebab nak tulis kat rumah tak ada pen. Huda, mana boleh kalau pen tu dah habis dakwat. No. Terus turn off mood nak menulis.

Well bila writing tu passion aku kan, gitu la jadinya. Vibes menulis is important ok. Pen kena ada dakwat, liquid (highlighter) kena ada, pokoknya segala stationery yang aku inginkan kena ada. Kalau tak ada pen, rasa macam tak lengkap hari, bila mood menulis tu datang.

Best juga stationery kedai RM2 ni
Nilah antara stationery yang aku baru je cuba beli kat kedai RM2.
Reason, sebab kedai buku masa tu tak buka lagi. Pastu mood nak menulis tu dah datang. Jadi kena ada pen, kalau tak, tak boleh tidur. Eh, hahahhaa.

Best juga stationery kedai RM2 ni
Cukuplah pen sejumlah gini, buat seorang huda.
Nak banyak - banyak, kang macam tak muat pula nak menyimpannya.

Bukan huda je rasa tertarik tengok pen warna - warni depan mata. Anak sedara aku pun, dia rasa menarik ek. Datang bilik, mesti amik pen dan tulis.
Bagus - bagus, good boy aariz =D

Best juga stationery kedai RM2 ni
Hari tu, huda nampak ada note book lawa - lawa kat kedai RM2.
Huda kan, buku comel comel gini pun, dia rasa tertarik. Lagi warna pink.
Kang tak beli, takut pula malam mimpi buku nota ni. So beli jelah, sebab dah comel.

Nilah buku luahan hati, ala twitter kita hahaha.
Nanti kalau ada yang huda boleh share, huda share ok. 
Motivation word untuk diri sendiri je pun, bukanlah diary.

"Kalau kita down, kita kena bagi semangat kat diri. Cara huda 'cakap' dengan diri huda, mesti kena tulis. Kalau tak tulis, just bisik dalam diri boleh juga. Tapi rasa lagi tenang kalau tulis,'. Tak tau kenapa ada vibes tu, maybe sebab suka tulis kot.

Best juga stationery kedai RM2 ni
Lepas tu, huda cubalah beli cover file ni.
Oklah not bad tau, dah la ada 25 helai, plastic dia agak tebal.

Sebab kadang, beli yang murah dekat kedai stationery pun, nipis.
Huda tak suka nipis punya. Huda suka yang ala - ala tebal sikit.

So huda suggest kat korang, kalau nak buat filing kat rumah, bolehlah try this one.
Actually ni beli untuk huda pakai kat office, dan rumah.

Ya Allah, cerita pasal stationery je pun panjang ekkk entry aku. Seorang huda, kalau jenis dia minat memang laaaa dia akan cerita. Walaupun stationery. Mungkin boleh buat cerita, aku sebatang pen kot. Korang ingat tak cerita, aku sebuah kereta, aku sebuah buku, dan errr ada banyak lagilah yang kita buat karangan dulu.

Oklah sampai sini je, story huda.

Nota kaki : Try la amik pen, tulis luahan hati yang berbentuk motivasi. Even kan kalau kita buat luahan as diary pun, nanti akan keluar juga motivasi untuk diri. Cecuba try test tulis, InsyaAllah dia akan bantu diri kita sedikit sebanyak, untuk kekal motivasi. 

Tips ni, huda dapat dari seorang kawan blog juga hehee. Cecuba try test =D
Best juga stationery kedai RM2 ni Best juga stationery kedai RM2 ni Reviewed by Farah on September 29, 2021 Rating: 5

3 comments:

  1. Niceee!! Comel lah buku pinkkkk!! Cuma aku sekarang dah kurang guna buku..ada tetap ada..tak habis habis guna dalam masa dua tahun..HAHA... Suka simpan dan type motivasi word kt hp...ada satu group aku buat untuk sendiri je..so tepek situ..bila nak guna, aku copy semula...Tapi tuhla..kalau hp hilang..xde simpanan kat buku pulak kan....kena rajin menulis cam kau gamaknyaaa

    ReplyDelete
  2. alat tulis kedai rm2 bukan kaleng2 jgk..
    bsenya borong stationery kat stu jeee.. haha

    ReplyDelete
  3. Rabia pun menulis guna pen mcm mcm jenis pen la ada tu

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.