Lepak petang dengan sheisfarahain, sampai tak sempat 'Monday Blues'

Assalamualaikum =D

Memandangkan kerajaan dah bagi green light, yang rakyat Malaysia dah boleh start vacation. Bercuti, lapangkan fikiran, tapi masih dalam keadaan penjagaan rapi SOP kendiri. So aku terus decide, nak pergi ambil angin dekat area, Gelang Patah, Johor. Awal lagi, dah whatsapp sheisfarahain, untuk lepak bersama menikmati pemandangan semula jadi. Seronok dapat lepak petang dengan sheisfarahain, sampai tak sempat nak rasa monday blues. Alhamdulillah.

Lepak petang dengan sheisfarahain, sampai tak sempat 'Monday Blues'
Taken by me
Location : Restoran Terapung Pendas, Gelang Patah.
(Kalau nak datang sini, biar siang. Jangan malam. Gelap kang, sherammm je nak lalu).


Datang sini, tak makan pun. Sebab nampak ramai, so amik - amik gambar jela. Plus, sebelum hangout, memasing baru lepas lunch. Perut dah tak muat nak isi nasi, dan lauk - lauknye, hehe.

Lepak petang dengan sheisfarahain, sampai tak sempat 'Monday Blues'
Well keluar dengan kawan blog, of course lah mood sama. Datang sini untuk tengok pemandangan, dan ambil gambar.

Lepak petang dengan sheisfarahain, sampai tak sempat 'Monday Blues'
Sheisfarahain, yang selalu huda typo je tulis sheisfarahin.

Naik naik kereta, eh sama weh tudung hijau.

Lepak petang dengan sheisfarahain, sampai tak sempat 'Monday Blues'
Candit picture by sheisfarahain.

Alhamdulillah, tenang je kat sini.
Hari ni, actually terasa monday blues tu sikit, sebab berlaku certain situation yang tidak diduga. Tapi aku pilih untuk tak layan that perasaan. Aku masih rasa happy, sampai tak terfikir nak monday blues la.

So tips tak nak monday blues, be happy on weekend. Sebelum pergi kerja, doa yang hari tersebut dipermudahkan.

Thanks ain teman kita.
Best best, sepanjang perjalanan hijau, dengan deretan pokok. Lepas tu dapat dengar deruan air laut. Super tenang.
Stress aku hilang kejap.

Berapa lama ye, huda simpan untuk pergi tempat macam ni.
But anyway guys, ke mana je pergi. Jangan lupa new norma routine.

Take care tau #kitajagakita.

Lepak petang dengan sheisfarahain, sampai tak sempat 'Monday Blues' Lepak petang dengan sheisfarahain, sampai tak sempat 'Monday Blues' Reviewed by Farah on October 04, 2021 Rating: 5

2 comments:

  1. Memang nice pemandangan kat situ... Nanti dah boleh merentas, nak pergi la tengok... Tapi kena tunggu tak ramai orang laa..

    ReplyDelete
  2. dtg situ sebab bergambo check ..hahhahahhaha.. best kan santai santai cm gini yg penting jgn dekat dgn ramai org ..gitu...

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.