Musim durian, tak sudah pekena durian

July 11, 2021

Assalamualaikum =D

Hai korang. Musim durian, tak habis lagi. Hari tu jiran - jiran siap dok promote lagi durian diorang jual. Tu ler aku cakap, kat rumah aku ni bahaya. Segala jenis dessert, makanan berat, diorang jual. Ya Allah memang cepat tergoda ye! Dengan durian pun dia jual sekali. 

Kemahen menggoda ye, memasing. 
Tunggu jap, nanti saya promote Daging Harimau Menangis saya hehehe. 

Bila musim durian, tak sudah pekena durianHuda bukan lerr fanatic dengan durian, tapi bila dah musim durian. Kita pekena lah durian. 

Alhamdulillah.

Orang kata, kalau makan durian banyak kena letak air masak kat pangsa durian, then minum. Atau lepas makan durian, banyakkan minum air putih. Sebab durian ni panas, kalau makan banyak sangat takut demam. 

Durian memang sedap, tapi jangan ambil terlalu banyak bagi yang ada kencing manis ye. Sebab durian ni, manis takut effect bacaan kencing manis. 

Apa pun, take care semua =D

You Might Also Like

2 Comments

  1. Me too, not a hantu durian pun, tapi nak pekena gak kalau dah musimnya..Huhu

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.