Kes COVID19 semakin meruncing, dinasihatkan pakai double mask

Assalamualaikum, =D

Personally, bila tengok kes dari hari ke hari aku rasa takut, seram dan speechless. Aku pun bukan jenis duduk rumah, aku bekerja di bahagian essential service. Jadi, aku kena bekerja. Bila kes mula naik, entah tak tahu nak caka apa. Abah dengan mak pun selalu pesan, wearing your mask and jaga SOP masa kat tempat kerja. 

Terbaru, kes dilaporkan 9k++ (9000 dan keatas). Allahuakbar. Amat meruncingkan buat masa ni. 

Duduk kat Johor, kes dah tinggi dan pada aku cukup meruncingkan. 

Kita disarankan pakai double mask. 

Cara memakai double mask dengan betul - byfarahh.com
Personally ok jugalah pakai double mask ni. 
Since last week yang kes banyak tu, huda dah start pakai double mask. 

Cara memakai double mask dengan betul
Cara memakai double mask dengan betul - byfarahh.com
Medical Mask (3-ply mask) dan Cloth Mask

untuk cloth mask, pilih material yang tidak terlalu nipis dan tidak terlalu tebal. Sebab kita nak make it 4 ply, dan rasa selesa. Jadi kena bijak untuk memilih mask yang selesa.

Cara memakai double mask dengan betul - byfarahh.com

Anyway, take care guys =D
Kes COVID19 semakin meruncing, dinasihatkan pakai double mask Kes COVID19 semakin meruncing, dinasihatkan pakai double mask Reviewed by Farah on May 30, 2021 Rating: 5

10 comments:

  1. betul tu farah... risau sgt... kena pakai double mask

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul, kes mendadak naik daam masa beberapa minggu ni. harap sangat ada penurunan kes.

      Delete
  2. allah .. ain belum try lagi pakai double mask ..😱 tapi rasanya duduk rumah jela🤭 kalau xde perkara penting utk keluar ..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. betul, baru rasa safe. take cara rabiah =D

      Delete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Powered by Blogger.