" Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo - FARAH

Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo

by - April 16, 2021

Assalamuaikum =D

"NASI SOTO? Serious ada Nasi Soto?" - seorang huda bermonolog sendiri, saat pertama kali diperkenalkan dengan Nasi Soto.

Ha, korang pun mesti tertanya - tanya betul ke ada Nasi Soto?
Yes, betul. Ini realiti. 

Huda pun rasa kat Johor ni, memang tak pernah dengar, even kat Malaysia pun. Tapi bila google, pernah ada di Indonesia. Oleh itu Chef di SDS, memperkenalkan menu terbaru mereka, Nasi Soto. Dan rasanya ini merupakan kali pertama, Nasi Soto berada di Malaysia.

Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo

“Nasi Soto, makan dengan lauk apa? Makan macam mana?” - seorang huda bermonolog lagi.

Nasi Soto - Special Menu Ramadhan Raya SDS 2021
Specialnya Nasi Soto SDS ini, disediakan per set. 1 set tapi berbeza lauk, dan harganya. 

Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo

Boleh dilihat di sini, Nasi Soto disediakan bersama sambal kicap, acar buah, telur rebus yang telah digoreng, karipap, keropok dan kurma. Yang berbezanya adalah lauk. 

Bak kata orang Johor tanpa sambal kicap, tak sedaplah soto itu. Ianya sama seperti, kalau makan goreng pisang pun kena ada sambal kicap. Baru ngam. 

p/s: Nasi Soto dimasak dengan rempah soto. 
Dan kena makan dengan sambal kicap baru rasa dia kawww betul. Bagi yang tak tahan pedas, jangan dok main tuang je tau sambal kicap tu. Sebab sambal kicap dia, boleh tahan pedas. 

Untuk Nasi Soto ni, huda boleh jamin sedap. Thumbs up. 

Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo

Set Seafood
Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo

Set Ayam Goreng Berempah
Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo

Set Daging Rendang
Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo


Set Ayam Chicken Chop
Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo

SDS Special Beverage Ramadhan Raya 2021
Didatangkan pula bersama air - air yang menarik untuk dirasa :-

Soya bandung kurma Ais 
(RM5.90 order dengan set meals | RM7.90 ala carte)

Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo

Boba Kurma Milk Ais 
(RM5.90 order dengan set meals | RM7.90 ala carte)
Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo

Hot Kurma Milk 
(RM4.99order dengan set meals | RM6.90 ala carte)
Special Nasi Soto SDS - Ramadhan Raya Promo


Hamper Set Raya SDS 2021

Special Ramadhan Raya SDS - Raya Gift Set

Special Ramadhan Raya SDS Promo -Raya Gift Set

p/s: semua photo, editing byfarahh

Promo Ramadhan Raya Valid
Start from 13 April 2021 - 31 May 2021

For more info, visit :-
Instagram and Facebook SDS Group

You May Also Like

2 Comments

  1. terliur tengok semua. saya pun first time dengar nasi soto. boba kurma tu pun nampak menarik. by the way sds tu apa?

    ReplyDelete

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D