Berbuka di Amansari Residence Resort - Iftar Bazar Ramadan

April 12, 2021

Assalamualaikum, =D

Hai korang. Walaupun puasa dah hampir seminggu tapi huda tengok suasana puasa tu tetap meriah. Bazar Ramdhan tetap meriah. Hotel - Hotel tetap dikunjungi. but still ya mana - mana pergi carefull bab SOP. Kita masih belum menang. 

Berbuka di Amansari Residence Resort

Amansari Resident Resort, kali ni bawakan tema Iftar Bazar Ramadan. Meriahnya. Memang tiap bazar dalam Grand Ballroom, Amansari sangat menggoda iman tatkala kiteorang dok leka pilih satu persatu juadah makanan di situ. Fuh.. 

Grand Ballroom Amansari Resident Resort, terletak bersebelahan Main Lobi Enterance Level. 

Besar Grand Ballroom tu, memuatkan ramai orang tapi mereka tetap menjaga SOP (ketat), dan ada penjarakan social. Antaranya, masuk kena scan suhu macam biasa dan anda juga akan dibekalkan sarung tangan. Means masa nak ambil makanan kenalah pakai sarung tangan tu ye. Oh jangan lupa, pakai mask masa nak ambil makanan. 

Berbuka di Amansari Residence Resort
 Antara highlight menu/ special menu dari Chef Kamal and team.

Berbuka di Amansari Residence Resort
Memikat betul selera Kuzi Kambing ni tau. 

Berbuka di Amansari Residence Resort
Bubur lambok ni meman tradisi kat Johor. Setiap kali Ramadan mesti ada. 
Sedap tau bubur lambuk ni. Makan semangkuk, kenyang dah hehe. 

Antara menu lain :-

Berbuka di Amansari Residence Resort
Dimsum

Berbuka di Amansari Residence Resort
Ayam Masak Merah. 
Sedap ye ayam masak merah dia. Nak tambah, tapi dah kenyang, takpe stop jap hahhaa.

Berbuka di Amansari Residence Resort
Ikan Asam Pedas Johor

Berbuka di Amansari Residence Resort
Udang masak lemak nenas

Berbuka di Amansari Residence Resort
sotong 

Berbuka di Amansari Residence Resort
Pepes Ayam

Kalau nak tahu, Pepes Ayam ni tradisi Indonesia tapi being popular dekat Malaysia dah. 
Pepes Ayam dia sedap sangat. 

Otak - otak pun ada ye. Sedap. Otak - otak style JB. 

Sebab apa tau, huda ni memilih sikit kalau makan otak - otak. Taste huda mesti nak otak - otak kempas, or style JB. Sebab berasa sangat - sangat.

Berbuka di Amansari Residence Resort
Ikan Pari Bakar. 

Ni ikan Pari Bakar ye. Sekali tengok pun dah tahu. 

Sebab hari tu, huda dengar ada orang tanya ni apa. Huda jawab ler, Ikan Pari Bakar. Eh dia tak percaya. Aku geram je mamat tu. Pastu siap panggil chef, baru percaya. Sabo jelah kan. 

Berbuka di Amansari Residence Resort
Jangan tak tahu, ketupat, lemang, ketupat palas pun ada ye. 

Berbuka di Amansari Residence Resort
Rempeyek. 
Huda peminat tegar rempeyek gak.

Berbuka di Amansari Residence Resort
Pizza style Malaysia nama diberi

Pizza Sambal. 
Pedas, tapi sedap. Serious. 

Berbuka di Amansari Residence Resort
Ni bazar kuih muih, dan dessert.

Ye, sabar kejap. Jangan tergoda lagi. Meh zoom dekat gambar kuih dan dessert, gitu..

Berbuka di Amansari Residence Resort


Berbuka di Amansari Residence Resort
Antara juadah kuih - muih. 
Fuh aku sendiri tergoda tengok gambar ni kenapa ek. Sedapnyaaa.

Berbuka di Amansari Residence Resort

Berbuka di Amansari Residence Resort

Berbuka di Amansari Residence Resort
Antara koleksi kek & dessert. 

Berbuka di Amansari Residence Resort
Bahulu pun ada.

Berbuka di Amansari Residence Resort
Ini memang tarikan anak - anak ye. 

Berbuka di Amansari Residence Resort
See, huda ambil pizza malaysia style. 
Memang best. 

Taco tu pun sedap ye. Style Malaysia juga, sebab spicy. 
Tapi taste dia sangat berasa. Actually first time try Taco. Dah jadi tersuka makanan tradisi Maxico ni. 

Berbuka di Amansari Residence Resort
Inilah makanan berat yang saya ambil. Tapi sikit je. 
Nasi, ayam masak merah, pepes dan otak - otak.

Lepas tu try pula bubur cha - cha dia, quick nice juga. Pekat dan taste sangat. 

Details Price :-
RM85nett per adult
RM40nett Per adult

*Promo 16 April 2021 - 12 May 2021*

For more info:-
Email : hotel.info_sa@amansarihotels.com
Website : www.amansarihotels.com/arr

Untuk Tempahan :
Tel : 07 - 381 7070

Alamat :
Jalan Persiaran Seri Alam, Bandar Seri Alam, 81750 Johor Bahru, Johor. 

You Might Also Like

0 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.