" Masak sendiri sedap sendiri | Rindu zaman study - FARAH

Masak sendiri sedap sendiri | Rindu zaman study

by - March 12, 2021

Assalamualaikum, =D

Hai korang. Aku kalau kat rumah ni, sangat jarang masak dan makan spaghetti. Tapi dulu time study, wahhhh sangat rajin ye. Itu adalah salah satu secret jimat, dan resepi yang sangat senang untuk di masak. Campak - campak, taraaaaa siap!

Resepi Spaghetti Carbonara Pedas
Spaghetti Carbonara Pedas, versi sangat simple. 

Dulu masa study nak jimat, beli ayam slice. (3 slice jimat weh untuk aku seorang).

Tapi sekarang, kalau terasa nak masak, huda lebih suka guna daging cincang. Hari tu tambah Meatball pehhh so shedap ye. (puji masakan sendiri, hehehe).

Nak resepi yang sangat mudah? 

Ok tekan link kat bawah ni :-

p/s: resepi ini untuk seorang makan. kalau nak masak double/triple kena doublekan quantity sos carbonara tu. 

Bila rindu zaman study,

Bila aku rindu zaman study, aku akan ingat resepi apa yang aku masak bersama teman serumah, mahupun kawan satu course yang rapat. Then aku akan masak, menjamu family aku. 

Setiap kali aku rindu zaman study, mesti aku akan tengok gambar - gambar lepas, atau baca entry - entry yang lepas. Betul tau orang cakap, masa korang study tu, kena 'nikmati' zaman tu puas - puas. Sebab bila dah kerja, korang akan terikat dengan commitment. Busy. 

Bila balik kerja, penat. Kadang - kadang nak menulis macam dulu, masa zaman study pun, tak ada masa. Dulu ada je benda nak update, sekarang berfikir sebentar apa benda aku nak update. Kadang - kadang, blog sendu. Itu pun ada satu tahap, I push myself. 

Apa pun, life ni perlu chill. 
Motivation untuk keep writing aku, adalah korang yang baca blog aku.

You May Also Like

2 Comments

Hi guys, thank you for visiting my blog and read my entry. You are welcome to comment, give opinion or feedback at byfarahh.com. All comment which unnecessary or spamming comment will be automatically deleted by me.

Hye semua, thank you for visiting byfarahh.com. Feel free to visit my social media =D